• Hoge hartslag
 • Suizende oren
 • Zweet in je bilnaad (of in je ‘nauw van Calais’ als je snapt wat ik bedoel.. 😉 )
 • Onrust in je lijf
 • Een hoofd dat blijft malen
 • Slecht slapen

Herkenbaar voor je?

Typisch een gevalletje van chronische stress, waardoor je continu in ‘standje overleven’ staat. Voor veel mensen is het hebben van veel stress zo gewoon geworden, dat ze niet in de gaten hebben dat hun lijf en hoofd continu onder hoogspanning staan.

Sterker nog, ze kúnnen niet eens meer ontspannen en voelen onrust zodra de sneltrein tot stilstand komt (bv in de vakantie).

Misschien heb je dat zelf ook wel ervaren afgelopen zomer periode? Dat je, ondanks dat je vakantie had en dus vrij zou moeten zijn, het gevoel hebt dat je bezig moet blijven met van alles en nog wat.

En dat je niet meer kunt lummelen of gewoon even rustig en in stilte van het mooie uitzicht kunt genieten?

Altijd rennen, altijd onderweg naar het volgende en nooit in het moment aanwezig zijn

Als dat voor jou een belletje doet rinkelen, dan volgt hier een kleine waarschuwing.. (lees: een groot zwaailicht mét sirene!)

Langdurige stress zorgt er voor dat je zenuwstelsel uitgeput en waardoor de samenwerking tussen het stress- en rust systeem niet goed meer werkt. Daardoor schiet je heel snel in de stress, maar de stress prikkel blijft dan actief en wordt niet of niet volledig uitgeschakeld.

Het gevolg? Een heulll kort lontje, vermoeidheid, PMS, slecht slapen, buikpijn, darmklachten of hoofdpijn.

Of anders gezegd: Als de ‘tijger’ (lees: stress om financiën, werk, partner of sociale druk) allang weg is, zit jij nog met angst en beven boven in die boom te schuilen.

Stress speelt een grote factor in het ontstaan van ziekte

Helaas blijft langdurig leven met chronische stress niet zonder gevolgen. Buiten dat je leven er een stuk minder rooskleurig uitziet en je humeur om op te schieten is, levert het schade aan je gezondheid op.

Chronische stress is een grote factor in het ontstaan van allerlei welvaartziekten, zoals burn-out, depressie, hart- en vaatklachten en kanker.

En nee, dat is zeker niet overdreven. Jaarlijks belanden zo’n 160.000 vrouwen in een burn-out. Maar liefst 35.000 vrouwen krijgen een depressie en nog eens 21.000 krijgen een accuut hart-infarct.

Need I say more? Dat is niet wat je wilt toch?

Mini pauzes van 2 minuten geven rust

Om er voor te zorgen dat je even stoom af kunt blazen en je hoofd en lijf weer tot rust komen, kun je gedurende de dag een aantal mini pauzes invoeren. Gewoon even 2 minuten je werkzaamheden staken en even je zinnen verzetten.

Loop bijvoorbeeld even naar het toilet, naar buiten of zet een kopje thee voor jezelf.

Offff… Je laat je meenemen naar een Franse bergweide! Even helemaal weg en rustig genieten van het meditatieve geklingel van koebellen.

Onderstaande mini break heb ik voor je gemaakt. De audio is opgenomen vlakbij onze boerderij in de Franse Cantal. Ik geniet altijd enorm van de koeien en hun bellen. Ik hoop dat jij ook geniet van deze mini break.

Hoe werkt het?

Heel simpel! Doe je oordopjes in, druk op play en relax. De opname duurt precies 2 minuten en stopt vanzelf.

Online Masterclass

Van overleven naar écht leven!

In mijn masterclass Van overleven naar écht leven leer ik je met welke 3 stappen je zorgt voor meer energie en minder stress. Zonder ingewikkelde toestanden, want daar ben ik niet zo van!

Want ik zie je struggelen om alle ballen in de lucht te houden. En ook hoe je wanhopig de schone schijn probeert op te houden om aan het perfecte plaatje te voldoen, terwijl je jezelf steeds verder de vernieling in helpt.

Kom op vrouw, je bent zoveel meer waard dan dat! Daarom laat ik je in deze Masterclass zien hoe je met 3 stappen kiest voor de juiste zelfzorg die leidt naar een leven met veel meer rust en je weer laat bruisen van energie.

Tijdens deze masterclass ga je ontdekken:

 • Welk ‘zand’ je zelf in je motor gooit, waardoor je nog meer onrust en stress creëert.
 • Hoe het komt dat je vermoeidheid in rap tempo verergert, waardoor je ’s avonds halfdood op de bank stort en slecht slaapt.
 • Wat je kunt doen om je stresslevel razendsnel te verlagen, waardoor je to-do lijst je niet langer de stuipen op het lijf jaagt

En ik leer je ook hoe je de grootste mindfuck allertijden tackelt!

Zie ik je daar?

Praktische info

 • Wanneer: Vrijdag 29 september

 • Hoe laat: 11:00-12:00

 • Waar: Online (dus lekker anoniem)

 • Kosten: Gratis

 • Replay: Ja, je kunt de masterclass nog 48 uur terug kijken.

Naam(Vereist)