Spiertest

Wat wil je lichaam je vertellen?

Herken je dit?

 • Heb je regelmatig last van hoofdpijn, maar kun je niet ontdekken waardoor dit wordt veroorzaakt?
 • Wil je graag gezond(er) leven, maar heb je geen idee waarmee te beginnen?
 • Wil je weten hoe je jezelf van je pijn klachten af kunt helpen?

Denk je bij deze punten ‘Hé, dit gaat over mij’? Lees dan even verder!

Wat is een spiertest?

Bij een spiertest wordt gebruik gemaakt van het lichaamseigen biofeedback systeem. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. De spiertest is onderdeel uit de kinesiologie, wat letterlijk ‘leer van de beweging’ betekent. Hierbij gaat het niet alleen om beweging in het lichaam, maar ook op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Alles is één, dat is wat deze holistische werkwijze zo mooi maakt.

Iedere actie (eten, bewegen, werken, relaxen of andere activiteiten) veroorzaken een prikkel in je zenuwstelsel. Doe je iets wat goed voor je is of bij je past, dan krijg je positieve feedback. Je voelt je fit en zit goed in je vel.

Anderszijds, als je keuzes maakt die niet zo goed bij jou passen, dan zal het zenuwstelsel hierop een negatieve prikkel geven. Als die negatieve feedback (te) lang genegeerd wordt, onstaat een ‘klacht’. Je zit niet lekker in je vel, krijgt vermoeidheidsklachten, eczeem of andere gezondheidsklachten.

Biofeedback geeft waardevolle informatie

Gezondheidsklachten zijn dus eigenlijk niet anders dan biofeedback van je lijf. Een beschermingsmechanisme dat aangeeft dat je ergens mag gaan bijsturen in je leven. Of dat nu op het gebied van voeding, werk, relaties of iets anders is.

Het slikken van medicatie kan weliswaar de symptomen ‘verdoezelen’, maar klachten worden hier niet mee opgelost. Anders gezegd: zolang de oorzaak van een klacht niet wordt opgelost blijft je zenuwstelsel alarm slaan.

De spiertest wijst je de weg

Een spiertest kan enorm waardevol zijn als je je niet zo lekker voelt, maar niet goed weet waardoor je klachten worden veroorzaakt. Stel: je hebt regelmatig last van hoofdpijn. Er zijn oneindig veel oorzaken die hoofdpijn als klacht geven, denk bijvoorbeeld aan een intolerantie op bepaalde voedingsmiddelen, teveel stress op het werk of in een relatie, een onderdrukte emotie of een baan die niet goed bij je past.

Hoe mooi is het dan dat een spiertest helpt om voor jóu de juiste oplossing te vinden?

Want waar de ene persoon zijn hoofdpijn op kan lossen door tarwe te laten staan, heeft iemand anders meer baat bij yogales, boswandeling, een bepaald supplement of een andere baan.

Of misschien blijf je maar last houden van eczeem, terwijl je je toch echt een gezond voedingspatroon hebt. Je komt er maar niet achter waarom het niet over gaat. Totdat uit de spiertest blijkt dat de verstoring zich op een heel ander vlak bevindt. Bijvoorbeeld een verzorgingsproduct waar je niet tegen kunt, een type sportactiviteit die niet bij jou past of een onderdrukte emotie.

Als je dat zichtbaar kunt maken, kan ik daarmee ook een leefstijladvies voor je samenstellen dat uniek is. Helemaal samengesteld naar jouw specifieke behoeftes! Je lichaam weet heel goed wat het nodig heeft en kan dit, met behulp van de spiertest, zelf aangeven. Hoe prachtig is dat?

Hoe werkt een spiertest?

Bij een spiertest legt de tester een vraag voor aan de testpersoon (jij dus). Dit kan over van alles gaan: voeding, emoties, gedachtes of iets anders. Bij het stellen van de vraag wordt een lichte druk op de armspier uitgeoefend door de tester. Indien de vraag een stress prikkel veroorzaakt, valt de spierspanning heel even weg (je arm zakt een stukje naar beneden). Is de vraag goed voor jou / veroorzaakt geen stress, dan blijft de spierspanning in je arm hetzelfde (de spier blijft sterk en zakt niet).

Oorzaak van de oorzaak

Door deze techniek te combineren met mijn brede kennis als Master OERsterk Coach, kan ik zo de oorzaak van de oorzaak van jouw gezondheidsklachten boven water krijgen. Dat biedt jou de mogelijkheid om je klachten bij de wortel aan te pakken, in plaats van symptomen te bestrijden. Want dat is eigenlijk dweilen met de kraan nog open en dat lost uiteindelijk niet echt iets op.

Voor wie is een spiertest geschikt?

Een spiertest is voor iedereen geschikt die aan zijn/haar gezondheid wil werken. Die zich van het onbewuste bewust wil zijn, om daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren en te versterken.

Het maakt hierbij niet of je gezondheidsklachten hebt of puur preventief wilt werken. Een spiertest biedt altijd waardevolle informatie waar je mee verder kunt.

Praktische informatie

 • Een spiertest consult duurt ongeveer 60-75 minuten.
 • Vanuit de OERsterk filosofie werk ik met diverse onderwerpen op het gebied van ontspanning, voeding(smiddelen), beweging en spiritualiteit.
 • Vanuit de antwoorden uit de spiertest vraag ik ook de passende oplossing bij je uit.
 • Als resultaat ontstaat een compleet persoonlijk leefstijlplan. Dit bevat adviezen om jouw gezondheid te verbeteren en/of te versterken.
 • Na afloop ontvang je alle persoonlijke leefstijladviezen per mail. Je kunt hier zelfstandig mee aan de slag.
 • Jouw investering is slechts € 97. Dit is inclusief spiertest consult en persoonlijke leefstijladviezen per mail.
 • Hieronder kun je direct jouw spiertest consult reserveren. Na je betaling plannen we je afspraak in.
 • LET OP: Deze spiertest wordt uitsluitend uitgevoerd in mijn praktijk in Apeldoorn.