Samen proosten met deze gave Sneeuwbal mocktail, dat is toch een mooi aperitief voor je kerstdiner?
Hoe tof is het, zo’n kerst landschapje in je glas? Ik word er blij van in ieder geval, zeker omdat deze mocktail ook een heerlijke ‘kerstgeur’ in je huis geeft als het sap staat te pruttelen!
En het is helemaal niet moeilijk, net als de rest van mijn gratis kerstmenu trouwens.
Recept Sneeuwbol mocktail
Dit heb je nodig
- Wijn- of cocktail glas
- Steelpan
- Rozemarijn (vers)
- Kokosrasp
- 500 ml puur appelsap
- Kaneelstokje
- Gember (vers)
- Bruisend water
Zo maak je het
- Giet een beetje kraanwater in je glas.
- Knip een topje van de rozemarijn en zet deze ondersteboven in je glas.
- Strooi wat ‘sneeuw’ (kokosrasp) op het water en zet het glas in de vriezer (minimaal 2 uur).
- Zet een steelpan op halfhoog vuur. Voeg de appelsap, kaneelstokje en gember schijfjes toe. Laat alles even 5 minuten door koken. Laat helemaal afkoelen en verwijder de gember en het kaneelstokje.
- Haal je glas uit de vriezer en giet er een scheutje van het appelsap/gember/kaneel mengsel bij vul het glas af met bruisend water.
Santé!
Geef een reactie