Vanochtend was ik al vroeg in het bos met 🐺 Lenny (aka Piet Puntneus) en het was er zo prachtig. Ik hou er echt van om in alle vroegte in het bos te zijn, heerlijk rustig en zo zie je het meest qua wild en vogels.

Vanochtend heb ik gevast, dus geen ontbijtje voor mij. Intermittent fasting, zoals dat zo hip heet, werkt enorm goed voor een sterk immuunsysteem, werkt ontstekingsremmend en het zorgt ervoor dat je vetverbranding beter gaat functioneren. Need I say more? Probeer het eens uit! Door nuchter te bewegen versterk je dit effect nog eens.

Zo rond het middaguur kreeg ik toch wel aardig trek, dus heb ik deze smoothie bowl gemaakt en heerlijk opgegeten in de zon. Zon op mijn hoofd én in m’n kom, toppie! Door hier gelijk wat groenten in te verwerken, ga ik vandaag wederom makkelijk de 500 gram halen.

In deze smoothie bowl verwerkte ik ook collageen poeder van Vital Supply, dat geeft een extra romig effect en het is super gezond voor je.

Collageen is het eiwit dat de belangrijkste bouwsteen vormt voor je lichaam. Het zorgt voor de samenhang en elasticiteit van o.a. bindweefsels zoals kraakbeen, pezen, banden maar ook botten en je huid. Na je dertigste neemt je collageen productie af en is het zinvol om dit aan te vullen. Zeker als je last hebt van pijnlijke gewrichten en spieren, maar ook preventief om het verouderingsproces te remmen (doei kraaiepootjes..💃).

Mocht je collageen willen uit proberen, dan heb ik iets tofs voor je. Met de code feniks10 krijg je nu 10% korting op alle producten van Vital Supply!

Recept Smoothie bowl met mango en witlof

Dit heb je nodig

  • 250 ml amandelmelk
  • 1 stronk witlof, in stukken en kern verwijderd
  • 1 stengel bleekselderij, in stukken en ‘ontdraad’
  • halve mango, in blokjes
  • toppings naar keuze (vers fruit, noten, zaden, kokos enz)
  • Optioneel: 1 theelepel kurkuma
  • Optioneel: 1 maatschep collageen van Vital Supply

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten in je blender (+ collageen) en laat even goed draaien totdat je een romige smoothie hebt zonder stukjes.
  2. Doe dit in je favoriete kom en maak af met toppings naar keuze.

Bon appetit!