Een salade die eigenlijk geen salade is.. of toch wel.. of.. nouja.. Ik weet niet hoe je dit best omschrijft, maar één ding weet ik wel: Dit recept is om je vingers bij af te likken!
Je kunt deze lauwwarme salade maken als broodloze lunch of als avondmaal. Het zit vol vitamines, mineralen en vezels en verzadigt goed tot je volgende eetmoment.
Voor de mealpreppers onder ons: Je kunt deze salade ook koud eten dus de leftovers van je diner zijn een hele fijne lunch. En nog makkelijk mee te nemen ook.
Happy Cooking!
Zoete aardappel salade met broccoli, kikkererwten en tahin dressing
Equipment
- 2 Bakplaten
Ingrediënten
- 1 stuks zoete aardappel
- 1 stronk broccoli
- 400 gram kikkererwten (uit pot of blik)
- 2 theelepels tandoori kruiden
- 3 eetlepels citroensap (vers)
- 6 eetlepels tahin
- Olijfolie
- Peper & Zout
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden Celsius.
- Snijd de zoete aardappel in plakken van een halve centimeter dik.
- Snijd de broccoli in roosjes.
- Spoel de kikkererwten schoon onder de kraan en dep ze droog. Doe de kikkererwten in een kom en voeg de tandoorikruiden, peper, zout en olijfolie toe. Schep alles om zodat de kikkererwten goed bedekt zijn.
- Pak 2 bakplaten
- Bakplaat 1: Leg hierop de broccoli roosjes, kruid ze met wat peper, zout en olijfolie. Hussel even door elkaar en spreid de broccoli in een enkele laag uit.
- Bakplaat 2:Leg de schijfjes zoete aardappel op een helft van de bakplaat. Kruid ze met peper, zout en olijfolie.Spreid de kikkererwten uit op de andere helft van de bakplaat.
- Schuif beide bakplaten in de oven, de broccoli onderin en de zoete aardappel/kikkererwten daarboven. Na ongeveer 15-20 minuten is het gaar.
- Voeg 3 eetlepels citroensap toe aan de tahin. Voeg peper, zout en eventueel wat kruiden toe en verdun de dressing met olijflolie tot de gewenste dikte.
- Als de groenten gaar zijn verdeel je ze over een mooie schaal of 2 borden en sprenkel je de dressing er over heen.Bon appetit!
Geef een reactie