Recept Salade met broccoli, zoete aardappel en kikkererwten

Dit heb je nodig

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 stronk broccoli
  • 1 glazen pot kikkererwten (400 gram)
  • 2 paprika’s (bij voorkeur rode of gele)
  • 6 el hummus
  • 2 tl tandoori kruiden
  • ½ citroen
  • zout / peper / olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en snijd hem in plakken van een halve centimeter. Was de broccoli en snijd in roosjes. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en droog ze met een keukenpapiertje. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  2. Bakplaat 1: Leg hierop de broccoli roosjes, kruid ze met wat peper, zout en olijfolie. Hussel even door elkaar en spreid de broccoli in een enkele laag uit.

  3. Bakplaat 2: Leg de schijfjes zoete aardappel op een helft van de bakplaat. Kruid ze met peper, zout en olijfolie (en eventueel wat andere kruiden naar smaak). Zorg ervoor dat ze in een enkele laag op de plaat liggen.

  4. Doe de kikkererwten even in een kom en voeg de tandoorikruiden, peper, zout en olijfolie toe. Schep alles om zodat de kikkererwten goed bedekt zijn. Spreid ze daarna uit op de andere helft van de bakplaat, naast de zoete aardappels.

  5. Schuif beide bakplaten in de oven, de broccoli onderin en de zoete aardappel/kikkererwten daarboven (die hebben wat meer warmte nodig). Na ongeveer 15-20 minuten is het gaar.

  6. Maak in de tussentijd de dressing: Pers de halve citroen uit en voeg 3 eetlepels citroensap toe aan de hummus. Voeg peper, zout en eventueel wat kruiden toe en verdun de dressing met water. Hij moet echt vol maar vloeibaar zijn (zoals yoghurt).

  7. Als de groenten gaar zijn verdeel je ze over een mooie schaal of 2 borden en sprenkel je de dressing er over heen.

Bon appetit!