Veelgestelde vragen Regie over je fibromyalgie

Jij woont in Frankrijk en ik woon in Nederland, is dat een probleem?

Nee hoor, in tegendeel. Mijn klanten komen vanuit binnen- en buitenland en ik werk zowel voornamelijk online (m.u.v. retreats). Dat scheelt voor jou alvast energie en reistijd. Bloedafname is altijd bij een prikpunt in jouw woonomgeving (we werken met een landelijke netwerk).

Hoe werkt zo’n bloedtest eigenlijk?

No worries, er gaan geen liters bloed vloeien ;-). Het is een standaard procedure om bloed af te nemen voor het laboratorium onderzoek. Bloedafname kan door heel Nederland bij gecertificeerde prikpunten.

Ik wil graag gebruik maken van dit aanbod, maar pas later starten. Kan dat?

Natuurlijk is dat mogelijk. Mocht je momenteel bijvoorbeeld bezig zijn met een revalidatie traject, dan raad ik je sowieso aan om dat eerst af te ronden. Anders gaan er teveel zaken naast elkaar lopen en dat is niet handig.

Is er een vergoeding via de zorgverzekering mogelijk?

Ik werk niet samen met zorgverzekeraars, er is dus geen vergoeding mogelijk. Hier heb je naar mijn idee ook niets aan. Het werken met zorgverzekers levert voor mij als coach namelijk de nodige rompslomp aan administratieve handelingen op. Die kosten zou ik moeten door berekenen in het programma, waardoor dit voor jou fors duurder wordt. Dus uiteindelijk hebben we hier beiden niet aan, zeker niet omdat de vergoedingen via zorgverzekeraars steeds verder worden ingeperkt.

Ik twijfel of ik dit moet doen (met welke reden dan ook)

Misschien twijfel je nog om in te stappen. En dat snap ik, ik stap zelf ook niet overal ‘zomaar’ in. Twijfel komt vaak voort uit onduidelijkheid, mocht dit bij jou ook het geval zijn mail me dan gerust nog even.

Soms komt twijfel ook voort uit angst. En dan wil ik je bij deze vragen: Angst waarvoor? Wat heb je te verliezen? Dagelijks pijn, eeuwige vermoeidheid en je slechte slaappatroon.. Voor de rest van je leven?? Angst is een slechte raadgever. Ik zou je dan ook aanraden om eens na te denken over de volgende vraag:

Wat als het óók voor jou werkt?

Wat als het je wél brengt waar je zo naar verlangt? Denk dus goed na of de angst om te blijven zitten waar je nu zit of de angst om te springen groter is. En allebei is voor mij ok :-).