De gezondheidsvoordelen van pompoen
Pompoen is echt een gezondheidsbooster! Deze gezonde snack heeft daarom een aantal gezondheidsvoordelen:
- Pompoen is rijk aan vitamine A, C en E.
- Pompoen is rijk aan antioxidanten.
- Dit recept bevat veel vezels, dit draagt bij aan gezonde darmen.
- Amandel(meel) is rijk aan mineralen, waaronder magnesium, zink en kalium.
- Teff(meel) is rijk aan mineralen, waaronder magnesium en ijzer en is zeer vezelrijk.
- Dit recept is verzadigend door een combinatie van de gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten.
Dit maakt pompoen niet alleen een lekkere, maar ook een gezonde keuze voor in je maaltijden.
Zonder smaakmakers kan pompoen wat flauw smaken. Om gerechten zoals deze hartige pompoencake echt tot leven te brengen, is het gebruik van de juiste kruiden essentieel. Kruiden en specerijen kunnen een gerecht transformeren en het nog voedzamer, smaakvoller en gezonder maken. Kruiden en specerijen bieden naast smaak ook gezondheidsvoordelen door de vele antioxidanten die ze bevatten.
Wil jij lekkere en gezonde maaltijden koken zónder allerlei kant-en-klare meuk?
Heb je zin om je keukenavonturen naar een hoger niveau te tillen? Ik heb iets speciaals voor je! In mijn gratis e-book deel ik 10 heerlijke, gezonde kruidenmixen die je eenvoudig zelf kunt maken. Deze mixen zijn perfect om te gebruiken in allerlei gerechten, zoals soepen, salades, ovengerechten en nog veel meer.
Vraag mijn gratis e-book nu aan en ontdek direct hoe je met simpele kruiden je maaltijden gezonder en smaakvoller kunt maken!
Hartige pompoen cake
Equipment
- 1 Blokrasp of keukenmachine met rasp functie
- 1 Oven
- 1 Ovenschaal
- Bakpapier
Ingrediënten
- 600 gram Butternut pompoen (gewone kan ook)
- 1 stuk rode ui
- 125 gram amandelmeel
- 125 gram teffmeel
- 6 stuks eieren
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 theelepel bakpoeder
- Peper / Zout
- Noten / Pitten / Zaden Mengsel naar keuze / optioneel
- 1 snuf chilivlokken Optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en rasp deze daarna grof met een blokrasp of keukenmachine. Doe de pompoen daarna in een grote kom.
- Pel en snipper de rode ui fijn en voeg toe aan de kom.
- Breek de eieren boven de kom en voeg daarna amandelmeel, teffmeel, bakpoeder, kruiden, peper/zout en eventueel de chilivlokken toe. Roer daarna alles goed door elkaar.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel de inhoud van de kom over de bodem.
- Strooi (gehakte) noten / pitten / zaden over de cake en druk deze iets aan.
- Zet je cake in de oven en bak deze in 40-45 minuten af.
- Verwijder de cake uit de ovenschaal en laat afkoelen op een rekje.
- Snijd de cake daarna in 12 vierkanten.
Geef een reactie