Het is vandaag Internationale Puzzeldag! Ooit in het leven geroepen ter ere van de verjaardag van Ernő Rubik. Je weet wel, de uitvinder van die bloedirritante kubus, die ik nog steeds niet opgelost krijg..

Anyway, ik vond het een mooie gelegenheid om jou en je hersenpan eens even flink uit te dagen!

Want puzzelen is niet alleen een leuk tijdverdrijf, het heeft een hele positieve invloed op je brein.

,,Kost het moeite om een puzzel op te lossen? Dan doet het brein goede zaken, de stofwisseling gaat omhoog en het bloed gaat harder stromen, wat weer van groot belang is voor het aantal verbindingen in de hersenen. Die kwaliteit van het brein zou in theorie kunnen afnemen vanaf je dertigste levensjaar dus daarom is het sleutelwoord; uitdaging. Blijf jezelf iedere dag weer opnieuw uitdagingen. Daarom zou ik ook zeker willen zeggen, ga puzzelen en maak het jezelf daarbij vooral niet te makkelijk.” – Prof. dr. Erik Scherder –

Wist je dat?

  • Puzzelen je stressniveau verlaagt? Je doorbreekt de stress cirkel door je brein te dwingen zich op één taak te focussen. Geen tijd dus om te piekeren 😉

  • Puzzelen ervoor zorgt dat je nieuwe verbindingen in je hersenen aan maakt? Dit wordt ook wel neuroplasticiteit genoemd en dat kan bijdragen aan gezond ouder worden.

  • Puzzelen verbetert je humeur! Want elke keer dat je een deel van de puzzel op lost, krijg je een shotje dopamine (je geluksstofje). Hierdoor voel je je blij en voldaan!

Woordzoeker

Dusssss…. Heb ik een superleuke woordzoeker voor je gemaakt! Even heerlijk woorden wegstrepen en ontspannen.

Wie mee doet, is altijd een winnaar! Sowieso omdat je je brein traint en even de tijd neemt om te ontspannen.

Aangezien het toch een beetje een feestdag is, verloot ik onder de goede inzendingen mijn Feniks Food kookboek (t.w.v. € 19,95)!

En dat niet alleen, want de oplossing van de puzzel vormt ook een kortingscode waarmee je € 27 korting krijgt als je je inschrijft voor mijn online training Feniks Food PLUS.

Zo werkt het

Klik op de knop hiernaast om de woordzoeker te downloaden. Streep alle woorden weg in de puzzel en vul de overgebleven letters in de vakjes in.

Easypeasy!

Onder de juiste inzendingen verloot ik mijn Feniks Food kookboek (t.w.v. € 19,95). Als je hier kans op wilt maken, vul dan je gegevens en jouw oplossing hieronder in het formulier in.

Let op: Alleen volledig ingevulde formulieren dingen mee naar deze prijs*.

Kortingscode Feniks Food PLUS

De oplossing van de woordzoeker vormt ook een kortingscode. Je kunt van deze kortingscode, ter waarde van € 27, gebruik maken als je je inschrijft voor mijn online training Feniks Food PLUS. Vul hiervoor de oplossing in bij het kortingsvakje tijdens het afrekenen en je korting van € 27 wordt direct verrekend*.

* Je kunt jouw oplossing van de woordzoeker insturen t/m zondag 16 juli 2023. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De kortingscode is ook geldig t/m zondag 16 juli 2023, daarna vervalt deze en kun je hier geen aanspraak meer op maken.

Deze winactie is helaas gesloten. Je kunt je oplossing niet meer insturen. De puzzel kun je natuurlijk wel nog maken 🙂

Download hieronder de puzzel!