Altijd druk en onderweg, totdat ik letterlijk door m’n benen zakte en met mijn knieën op het asfalt lag…

Maar waardoor ik mijn missie ontdekte en nu écht leef in Frankrijk!

Mijn missie is namelijk:

Ambitieuze vrouwen helpen om écht te leven in plaats van dat ze alleen maar aan het overleven zijn, door op een slimme manier hun lijf en leven te voeden waardoor ze zonder vage gezondheidsklachten en vol energie van hun leven kunnen genieten.

Wat voor mij het keerpunt was 

Jarenlang had ik pijn en allerlei gezondheidsklachten en liep ik op mijn tenen om op de been te blijven. Alle signalen van mijn lijf volledig negerend ging ik gewoon in de dagelijkse ratrace en voldeed ik braaf aan alle sociale verplichtingen. Terwijl het eigenlijk helemaal niet goed met me ging. Ronduit slecht eerlijk gezegd. Altijd doodmoe, last van mijn gewrichten, spierkrampen, hoofdpijn, uitslag, dubbel of wazig zien, eczeem, uitval in armen en benen etc.

Mentaal zat ik er inmiddels zo doorheen dat ik ’s ochtends huilend in mijn bed lag, omdat ik geen idee had hoe ik de dag door moest komen.

Het dieptepunt voor mij was dat ik op een gegeven moment uit de auto stapte om boodschappen te gaan doen en zo door mijn knieën zakte en op het asfalt belandde.. En ik kon niet meer traplopen, omdat halverwege mijn benen zo verzuurd waren dat ik moest gaan zitten.

Via de huisarts, internist en reumatoloog kwam ik eigenlijk niet veel verder. De uiteindelijke diagnose was fibromyalgie en met de boodschap ‘Niets aan te doen, leer er maar mee leven’ én een recept voor stevige pijnstillers werd ik naar huis gestuurd. Ik was toen begin 30.. Dat kon toch niet het vooruitzicht zijn voor de rest van mijn leven? Flikker toch op!

It’s health that is real wealth! And not pieces of gold and silver”

(Mahatma Gandhi)

Van lijderschap naar leiderschap

Eigenwijs als ik ben nam ik geen genoegen met ‘Leer er maar mee leven’. Tijdens mijn eigen reis ontdekte ik dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen. Of, zoals Richard de Leth dat zo mooi weet te verwoorden: Leiderschap in plaats van Lijderschap.

De ontdekking dat je zelf zoveel kunt doen om je gezondheid te verbeteren, gaf mij extra kracht om door te zetten. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam is zoveel groter dan we vaak weten. En dat wil ik andere vrouwen ook laten ervaren!

Ik heb mezelf letterlijk weer gezond gegeten. Door mijn lijf te vullen met de juiste brandstof ging mijn motortje weer soepel lopen. Roestige radertjes liepen weer gesmeerd. En zo knapte ik niet alleen fysiek, maar ook mentaal in vrij korte tijd weer op.

Ik maakte ook nieuwe keuzes. Zo koos ik voor ander werk (en begon voor mezelf bij Feniks Vitaal) en volgde ik verschillende leefstijl opleidingen waaronder Master OERsterk Coach. Ook ging ik veel meer bewegen en ontdekte ik de kracht van meditatie en supplementen.

Uiteindelijk was ik binnen een jaar volledig klachtenvrij. En dat ben ik tot op de dag van vandaag gebleven!

Volgende bestemming: Frankrijk!

Maar dat niet alleen. Mijn hele leven is 180 graden gedraaid! Want deze ‘herkansing’ maakte dat ik hele andere keuzes ging maken. Veel meer vanuit mezelf en wat ik belangrijk vind en wat bij mij past. En ja, dat zorgt soms voor wrijving.. Maar zonder wrijving geen glans, toch? 😉

Tegenwoordig vertrouw ik steeds meer op mijn intuïtie en maak dagelijks gebruik van dit interne kompas. Dit levert soms verrassende keuzes op (voor de buitenwereld dan..), maar ze kloppen voor mij altijd.

Inmiddels woon en werk ik vanaf onze boerderij in Frankrijk. Samen met mijn man Peter en onze ‘veestapel’ genieten we elke dag van de natuur, de bergen, onze moestuin en heerlijke gerechten in de Cantal.

Ik kan vanuit de grond van mijn hart zeggen dat ik LEEF!

“Real food doesn’t have ingredients. Real food is ingredients!

(Jamie Oliver)

Als je mij zou kennen dan zou je weten dat:

– Ik dol ben op koken. Mijn kookheld is Jamie Oliver, ik heb echt al zijn kookboeken. Een paar jaar geleden mocht ik hem ontmoeten en dat was echt mega inspirerend! Zo’n leuke man! En zoveel passie voor alles wat moet voeding te maken heeft. Mijn grootste droom is om ooit nog eens met hem samen te mogen koken!

– Naast Jamie heb ik ook een voorliefde voor de Midden-Oosterse keuken. Er staan hier dus ook zeer regelmatig recepten van o.a. Yotam Ottolenghi op tafel, fantastisch hoeveel smaak je kunt creëren met kruiden en specerijen! En ja, ook hem heb ik al eens mogen ontmoeten.. Ook al zo’n leukerd!

– Ik een echte Steenbok ben: Gedisciplineerd, verantwoordelijk, ambitieus en betrouwbaar. Ohja, en een tikkie eigenwijs. Al zie ik dat meer als ‘eigen wijs’ en trouwens.. ik heb gewoon altijd gelijk.

– Ik een tic heb met tanken en altijd probeer om op een rond bedrag uit te komen.. Ook als ik daarvoor nog een litertje er bij in moet zien te gieten haha!

Zo, en nu is het jouw beurt. Wat is jouw verhaal? Wat heeft je getriggerd om mijn hele verhaal te lezen?

Ik ben oprecht benieuwd naar jou. Waar droom je van? Wat staat er nog tussen je huidige situatie en je droom in?

Deel het hieronder met me door het formulier in te vullen en ik reageer op werkdagen binnen 24 uur op je bericht.

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.