Trek in een heerlijke ovenschotel?
Maak dan eens deze ovenschotel met kip, broccoli en cashewnoten. Zeer vullend (dus ook geschikt om een deel de dag er op te eten) en boordevol powerfoodies. Precies zoals ik ze graag heb.
Ik weet wel wat ik vanavond op tafel ga zetten met dat gure herfstweer…
Recept Ovenschotel met kip, broccoli en cashewnoten
Dit heb je nodig
- 1 broccoli (in roosjes)
- 200 gram wortel (in stukjes)
- 250 gram gemengde paddestoelen
- 2 kipfilets (in blokjes)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (geperst)
- 200 gram cashewnoten (geweekt)
- 200 ml kokosroom
- mosterd
- peper & zout
- Italiaanse kruiden
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Broccoli en wortels even blancheren (kort koken).
- In een koekenpan de ui, kipfilet en knoflook bakken.
- Paddestoelen grof snijden en toevoegen.
- Ondertussen de topping maken door geweekte cashewnoten, kokosroom, mosterd, peper en zout fijn malen met een staafmixer.
- Groenten en kipmengsel mengen en in een ovenschaal doen, daarna de cashew topping er over verdelen.
- Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven en dan kun je aan tafel.
Eet smakelijk! 
Geef een reactie