Deze ovenschotel met broccoli, kip en cashewnoten is niet alleen heerlijk, maar ook een ware voedingsbom! Broccoli staat bekend om zijn hoge gehalte aan vitaminen zoals vitamine C en K, en is rijk aan vezels en antioxidanten, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem. De malse kipfilet levert je een flinke portie hoogwaardige eiwitten, essentieel voor spierherstel en energie.

Cashewnoten voegen niet alleen een heerlijke crunch toe aan het gerecht, maar zitten ook boordevol gezonde vetten, magnesium en ijzer. Deze mineralen ondersteunen je energieniveau en bevorderen een gezonde hartfunctie. Door de combinatie van groenten, eiwitten en gezonde vetten is deze ovenschotel een perfecte balans van voedzame ingrediënten die je langdurig verzadigd houden.

Het is een eenvoudig te bereiden gerecht dat perfect is voor doordeweekse avonden. Plus, de geroosterde cashewnoten geven een extra smaakdimensie en maken dit gezonde diner helemaal af!

Ovenschotel met kip, broccoli en cashewnoten

Esther Barkey / Feniks Vitaal
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang diner, Hoofdgerecht
Keuken OERvoeding

Equipment

  • 1 Oven
  • 1 Ovenschaal
  • 1 Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 stronk broccoli (in roosjes gesneden)
  • 200 gram wortel (in stukjes gesneden)
  • 250 gram gemengde paddestoelen
  • 2 stuks kipfilets (in blokjes gesneden)
  • 1 stuks ui (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 200 gram cashewnoten (geweekt)
  • 200 mililiter kokos room
  • Mosterd / peper & zout / Italiaanse kruiden naar smaak

Instructies
 

  • Voorbereiding: Laat de cashewnoten minimaal 6 uur weken in koud water (liefst de hele nacht)
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Kook de stukjes wortel en broccoli even kort voor (blancheren)
  • Zet een koekenpan op het vuur en voeg wat olijfolie toe, samen met de ui, knoflook en kip. Bak alles even aan op halfhoog vuur.
  • Snijd ondertussen de paddenstoelen grof en voeg ze toe aan de koekenpan.
  • Maak de topping door de geweekte cashewnoten, kokosroom, mosterd, peper en zout fijn te malen met een staafmixer tot je een glad mengsel hebt.
  • Doe het groenten en kipmengsel in een ovenschaal en verdeeel daarna de cashew topping er over heen.
  • Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven en dan kun je aan tafel. Bon appetit!

Notities

TIP: Ben je vergeten om de cashewnoten te weken? Overgiet ze dan met kokend water en laat ze even een kwartier/halfuur weken, dan zijn ze alsnog zacht.
Trefwoord broccoli, cashewnoten, diner, gezond, kip, recept, wortel