Deze blog over fibromyalgie zit al een tijdje in mijn hoofd, maar gaat me zeker een hoop volgers kosten. En dat is helemaal ok. Als jij jezelf herkent in het type ‘excuus Truus’, dan kun je beter nu stoppen met lezen, want ik ga een flinke storm ontsteken. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb 😉

Speel jij de fibromyalgie wedstrijd mee?

Als je net weet dat je fibromyalgie hebt, ga je meestal op zoek naar informatie. Al snel stuit je dan op allerlei lotgenoten groepen en fora, waar van alles te vinden is aan kennis en ervaring. En dat kan zeker zinvol zijn. Maar neem niet alles voor waarheid aan en zeker met een korreltje zout. Want als je bekend bent met dit soort groepen, dan herken je dit vast ook wel.

Iemand die net de diagnose fibromyalgie heeft gekregen vraagt om advies, bijvoorbeeld over pijnstillers. Als ik zo’n vraag zie gaat mijn nekhaar al overeind, omdat ik weet wat er daarna gebeurt. En ja hoor… Los gaan de internethelden, met het opbieden van wie de ergste pijn heeft, de zwaarste pijnstillers slikt, de grootste cocktail, wekelijks aan een ketamine infuus ligt enz enz. En de allerergste? Van die slachtoffers met ‘ruime ervaring’ die alles en iedereen gaan verbeteren dat zij dat al geprobeerd hebben en dat ‘niets’ helpt bij fibromyalgie. Als ware Tyrannosaurussen gaan ze los in lotgenotengroepen, wild om zich heen slaand (verbaal dan gelukkig haha).

Sinds wanneer is fibromyalgie een wedstrijd?? Mocht je nog enige hoop hebben gehad, dan is die bij deze vakkundig weggevaagd.. En rest je een groot zwart gapend gat dat fibromyalgie heet.. En wat is precies de winst bij het in de grond boren van de hoop en positiviteit van iemand anders..?? Kan aan mij liggen, maar ik zie dat oprecht niet.

Ben jij een winnaar of een verliezer?

Misschien herken je jezelf wel in het type ‘opbieder’? Voelt het onderin de put stiekem wel lekker comfortabel voor je en is dit voor jou een prima excuus om moeilijke situaties in het leven te ontwijken..? Misschien denk je nu kak, dit gaat over mij… en voel je je een beetje betrapt…

Vraag jezelf dan eens af of daarmee nu een winnaar of een verliezer bent?

En let op, dit is geen oordeel he! Ik wil je alleen vragen om eens bewust te kijken naar je eigen gedrag. En hoe je jezelf daarmee tot slachtoffer maakt. Je bent trouwens echt niet de enige die dit (on)bewust doet, maar vraag jezelf dan wel af of je hier nu daadwerkelijk mee geholpen bent.

Leefstijl werkt bij fibromyalgie, óók voor jou!

Ben jij ook zo’n type dat ‘alles’ al geprobeerd heeft? Weet je het zeker, écht álles? Dan wil ik je bij deze uitdagen! Niet alleen ikzelf, maar ook mijn tientallen klanten bewijzen namelijk keer op keer dat leefstijl het antwoord is dat je zoekt. Minder pijn, meer energie en beter slapen zijn voor iedereen haalbaar, ook voor jou en zeker ook bij fibromyalgie!

Hoe kan ik leefstijl voor me laten werken?

Allereerst: door je open te stellen, je mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. Door ‘kan ik niet’ lekker op het kerkhof te laten liggen en ‘weet ik niet’ en ‘excuus Truus’ er naast te leggen. Die heb je niet nodig, want ik heb iets tofs voor je! Een handige easy-peasy manier om kennis te maken met een OERsterke leefstijl!

Masterclass Fitter met Fibromyalgie

Omdat ik ervan overtuigd ben dat leefstijl verandering essentieel is bij fibromyalgie, organiseer ik de online Masterclass Fitter met fibromyalgie. Hierin laat ik je de essentiële stappen zien waarmee je leefstijl voor je kunt laten werken en je pijn klachten, gebrek aan energie en slaapproblemen door fibromyalgie kunt verminderen.

In mijn Masterclass Fitter met fibromyalgie:

  • Deel ik mijn succesformule waarmee ik niet alleen mezelf, maar ook vele andere vrouwen heb geholpen naar een klachtenvrij leven met fibromyalgie
  • Ontdek je hoe je zelf je gebrek aan energie in stand houdt
  • Welke mindfuck je moet doorbreken om in actie te komen
  • Hoe je leefstijl vóór je kunt laten werken, zónder ingewikkeld gedoe

Supertof als je erbij bent!

>>> Geef je hier eventjes op dan spreken we elkaar binnenkort!