‘Loop toch eens door, de kinderen willen nog in de achtbaan’, siste de man boos naar haar. En poehhh wat had ik met haar te doen! Het was overduidelijk dat zij niet degene was die genoot van het dagje uit naar dit pretpark. Rood aangelopen en helemaal bezweet liep ze achter haar man aan. Of nouja, lopen… Compleet kreupel strompelde ze met haar laatste restje energie onder de arm rond, kan ik beter zeggen.

Herkenning

Ik herken vrouwen met fibromyalgie echt al bij de eerste aanblik. En het raakt me nog steeds, hoe vaak ik ze ook zie. De pijn, de futloosheid, eigenlijk compleet levensmoe slepen ze zichzelf door het leven van dag tot dag. De moed opgegeven dat het ooit nog anders zal worden. Gelaten over de heftige pijn die ze lijden en het nachtenlange plafond staren omdat ze niet meer weten hoe ze moeten liggen. ‘Ach ja, het hoort er bij’ zeggen ze dan.

NEEEE! Het hoort niet! Niet bij het leven en niet bij fibromyalgie. En het is ook echt niet de bedoeling om jezelf deze ellende aan te laten praten. Nog steeds word ik boos en strijdlustig als ik hoor dat artsen zeggen ‘Leer er maar mee leven’. Wat een bullshit! Je bent zoveel meer waard dan dat!

Time-out

Dus lieve achtbaan-vrouw, ik hoop dat je na vandaag voor jezelf kiest. Dat je tegen je man zegt dat je een time-out neemt en behoefte hebt aan een dag (of twee) rust. Waarbij je op je ligbedje eens goed bij jezelf te rade gaat of dit echt is hoe je verder wilt met je leven. Want het lijkt er op dat jouw achterbaan karretje alleen nog maar ‘downhill’ gaat.

Het leven is veel te mooi om continu aan de zijlijn te staan. Wanneer ga je weer volop genieten van jouw eigen rollercoaster ride en laat jij de ‘handrem op je leven los? Zodat je weer kriebels in je buik voelt als de dag begint en bruist van energie!

Je las een blog van Esther Barkey

Meer van dit soort blogs lezen? Meld je hier aan voor mijn wekelijkse inspiratiemails. Ennn, mega handig: als bonus ontvang je direct mijn E-book over het voorkomen van de 3 grootste valkuilen bij fibromyalgie.

Wil je aan de slag om met leefstijl je fibromyalgie klachten te verminderen? Dit kan ik voor je doen:

Masterclass OERsterk met fibromyalgie: Ontdek in welke vicieuze cirkel je vast zit. Natuurlijk geef ik je ook tips voor minder pijn, meer energie en beter slapen!

Regie over je fibromyalgie: In 90 dagen de grip op je lijf én leven terug!