🤔 Ja maar, wat eet je dan wél?
Misschien wel een van de meest gestelde vragen als het gaat over het aanpassen van je voedingspatroon. Want als de boterham of pasta op het reservebankje wordt gezet, zie ik bij veel mensen enige paniek uit breken.
We zijn nu eenmaal gewoonte dieren en als we je ‘voedingsprogramma’ gaan herschrijven en de automatische piloot weg valt, dan krijgen veel mensen spontaan last van klotsende oksels… 🤭
Deze miso soep met paksoi en noodles is een mooi voorbeeld van een heerlijke soep die je verwarmd, verzadigt en snel op tafel staat. Ideaal als snelle lunch of om na een drukke werkdag op tafel te zetten.

Recept Miso soep met paksoi en noodles

Dit heb je nodig

  • 1 l water
  • 4 el miso pasta
  • 4 cm verse gember
  • ½ paksoi
  • 2 el tamari
  • 1 portie boekweit noodles
  • Optioneel: 2 el cashewnoten ter garnering

Zo maak je het

  1. Kook de boekweitnoodels volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet het water af en spoel de noodles af onder de koude kraan en zet ze even apart.

  2. Kook ondertussen het water in de waterkoker (dat bespaart gas) en doe in een steelpan.

  3. Voeg de misopasta toe en breng aan de kook.

  4. Schil en rasp de gember en voeg toe aan de bouillon.

  5. Was de paksoi en snij de stelen in reepjes. Snijd het blad ook in repen.

  6. Voeg de stelen toe aan de bouillon en laat deze garen (ongeveer 5 minuten).

  7. Voeg tot slot de gesneden paksoi bladeren en de noodles toe en laat alles even doorwarmen.

  8. Breng op smaak met de tamari en garneer met de cashew noten.

Eet smakelijk!

TIP: Voor extra eiwitten of voor de afwisseling kun je ook extra kip of garnalen toe voegen aan deze soep!