Recept Miso soep met paksoi en noodles
Dit heb je nodig
- 1 l water
- 4 el miso pasta
- 4 cm verse gember
- ½ paksoi
- 2 el tamari
- 1 portie boekweit noodles
- Optioneel: 2 el cashewnoten ter garnering
Zo maak je het
-
Kook de boekweitnoodels volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet het water af en spoel de noodles af onder de koude kraan en zet ze even apart.
-
Kook ondertussen het water in de waterkoker (dat bespaart gas) en doe in een steelpan.
-
Voeg de misopasta toe en breng aan de kook.
-
Schil en rasp de gember en voeg toe aan de bouillon.
-
Was de paksoi en snij de stelen in reepjes. Snijd het blad ook in repen.
-
Voeg de stelen toe aan de bouillon en laat deze garen (ongeveer 5 minuten).
-
Voeg tot slot de gesneden paksoi bladeren en de noodles toe en laat alles even doorwarmen.
-
Breng op smaak met de tamari en garneer met de cashew noten.
Eet smakelijk!
TIP: Voor extra eiwitten of voor de afwisseling kun je ook extra kip of garnalen toe voegen aan deze soep!
Geef een reactie