Feniks Food

Een gezonde leefstijl die past bij jou

Van zorgen voor heerlijke maaltijden vol vitamines/mineralen zonder dat je ‘konijnenvoer’ zit te knagen tot efficiënt je tijd besteden in de keuken en voorkomen dat je hand stiekem weer in de snoeppot graait.

Feniks Food helpt je om goed voor jezelf en je gezin te zorgen zónder uren lang in de keuken te staan of ander ingewikkeld gedoe.

Hierdoor heb je veel (meer) energie, slaap je beter en nemen vage klachten, zoals hoofdpijn, darmklachten of eczeem, in rap tempo af.

Wil je gezonder gaan eten en leven, zodat je ’s avonds nog energie hebt om het thuis gezellig te hebben in plaats van dat je compleet gesloopt op de bank stort? Maar ook genieten van heerlijke maaltijden die zonder al teveel gedoe op tafel zet?

Dan herken je dit vast ook:

 • Je voelt je al een tijdje niet zo lekker. Moe, kort lontje en de vervelende kwaaltjes stapelen zich steeds verder op. Je hebt regelmatig hoofdpijn, last van een opgeblazen buik of darmklachten.
 • Je wilt graag beter voor jezelf gaan zorgen, maar je ziet als een berg op tegen de aanpassingen die je hiervoor moet doen. Gezond = ingewikkeld??
 • Je hebt geen idee hoe je zorgt voor de juiste brandstof in je motor. Welke voeding je helpt om weer krachtig en vol energie te worden, in plaats van die snelle happen die nu je batterij leeg trekken.
 • Gezond eten, daarvoor moet je toch uren in de keuken staan? Daar heb je geen tijd voor..

Maak de vertaalslag van het zoveelste dieet en maar wat aanrommelen, naar een doeltreffend leefstijlplan dat bij jou en je leven past.

Gezonde salade met garnalen

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je geniet van heerlijk eten dat je voedt en rust geeft in je hoofd en lijf, zodat je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit?
 • Het weer ouderwets gezellig is aan tafel en je samen met je gezin de dag doorneemt onder het genot van een heerlijke maaltijd? En je daarna nog energie over hebt om nog even een spelletje te doen samen?
 • Je precies weet welke voeding je batterij oplaadt en ervoor zorgt dat ‘in control’ bent over je vage klachten?

Real food doesn’t have ingredients. Real food IS ingredients!

(Jamie Oliver)

Aan het einde van deze training:

 • Weet jij precies welke voeding je lijf afbreekt en gezondheidsklachten aanwakkert. Je snapt welke ‘meuk’ je het beste kunt vermijden en welke powerfoods je lichaam juist opbouwen. Hierdoor voel je je iedere dag sterker, fitter en energieker worden en verdwijnen je vage klachten steeds verder naar de achtergrond.
 • Ben je in staat om in een handomdraai een gezonde maaltijd voor jezelf (en je gezin) in elkaar te draaien, waardoor je zonder stress en frustratie staat te koken en jullie daarna gezellig samen aan tafel zitten te genieten.
 • Snap je de functies van verschillende voedingstoffen en kun je handig gebruik maken van deze specifieke effecten, hierdoor weet je precies wat jij en je gezinsleden nodig hebben.
 • Door je een gezonde leefstijl eigen te maken die past bij jou, je leven en prioriteiten, ben je in staat om gericht te werken aan het verminderen van jouw vage klachten.

Deze training is echt iets voor jou als je:

 • Bereid bent om tijd te investeren in je gezondheid om zo maximaal te kunnen profiteren van het positieve effect.
 • Bereid bent om je voedingspatroon te veranderen, zolang je maar smaakvol kunt eten en geen honger hoeft te lijden. (Spoiler: dan gaat er iets mis, want goede voeding verzadigt je juist!)
 • Zelfstandig aan de slag wilt gaan om je vage klachten aan te pakken. Zonder langdurig traject, maar met ondersteuning van een leefstijlprofessional én ervaringdeskundige.
 • Niet verwacht dat een online training je in één klap van je al je gezondheidsklachten af helpt. Daar is wel iets meer voor nodig dan alleen het kijken van een aantal video’s en het volgen van een online training. Je moet echt zelf in actie komen en investeren in het vinden van jouw unieke combinatie aan leefstijl pijlers: voeding, ontspanning, beweging en zingeving.
Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie (1)

Ik zal eerlijk met je zijn, ik voelde me jarenlang behoorlijk kl*te. Altijd doodmoe, last van mijn gewrichten, spierkrampen, hoofdpijn, uitslag, dubbel of wazig zien, eczeem, uitval in armen en benen. De klachten stapelden zich op en het sneeuwbal effect werd steeds groter.

‘s Ochtends lag ik vaak huilend in mijn bed van ellende. Niet alleen van de pijn, maar ook omdat ik géén idee had hoe ik mezelf uit bed moest slepen en de dag door moest komen.

Op het dieptepunt kon ik niet meer traplopen en zakte ik op een parkeerplaats door mijn benen heen. Lag ik daar op mijn knieën op het asfalt.. Vanaf dat punt ben ik zelf op onderzoek uit gegaan, want eigenwijs als ik ben nam ik geen genoegen met deze situatie. Er moest toch wel iets aan te doen zijn?

Met een hoop vallen en opstaan heb ik ontdekt en ervaren wat gezonde voeding voor je kan doen. Ik heb destijds mijn eetpatroon radicaal veranderd en dat had heel snel een positief effect op mijn gezondheidsklachten.

Dat mijn methode niet alleen voor mij werkt, blijkt ook uit het grote aantal vrouwen die ik inmiddels heb mogen begeleiden als coach. Keer op keer zie ik mijn klanten opknappen door het aanpassen van hun eetpatroon en leefstijl.

Deze online training Feniks Food bevat de basics die ik aan al mijn klanten leer. Ze vormt de basis van een stevig fundament dat er voor zorgt dat je weer meer energie krijgt en het zelfherstellend vermogen van je lijf activeert.

Hoe werkt het?

 • Na aanschaf ontvang je direct een bevestiging in je mailbox en de module met de zelfscan.
 • Daarna ontvang je iedere week op maandag een nieuwe module met een video/podcast, verdiepende informatie, checklists en opdrachten. Wil je liever alle modules in één keer ontvangen? Dat kan, stuur me dan even een mailtje na aanschaf.
 • Het is echt een DIY (Do it yourself) training. Bij deze online training is geen 1-op-1 coaching inbegrepen.
 • Regelmatig organiseer ik een Q&A, waarin ik vragen beantwoord die je vooraf kunt insturen. Je krijgt daarvoor altijd vooraf een uitnodiging per mail.
 • Je houdt één jaar toegang tot de training. Je kunt dus je eigen tempo bepalen en de video’s zo vaak kijken als je wilt.

Dit krijg je allemaal:

Je krijgt, via een online omgeving, toegang tot alle 10 modules van Feniks Food waarin je van alles leert over een gezonde eet- en leefstijl.

De training is vooral heel praktisch. Je leert niet alleen wat/wel niet te eten, maar ook over gedrag en mindset. Zo zorg je er voor dat het niet bij leren blijft, maar dat je alle opgedane kennis ook daadwerkelijk gaat toepassen in de praktijk. Dus niet alleen WETEN, maar vooral ook DOEN.

Je hebt een jaar lang toegang tot alle modules. Zo kun je op je gemak nog eens een module nogmaals bekijken of iets terug zoeken als je het niet meer precies weet hoe het ook alweer zat. Er zit veel waardevolle kennis in Feniks Food, maar sommige dingen zullen misschien niet direct bij je landen. Dan is het altijd fijn als je het nog eens kunt herhalen als je er wel aan toe bent :-).

Wekelijks krijg je op maandag een nieuwe module toegestuurd. Wil je liever direct toegang tot alle modules, dan kan dat ook. Je hoeft hiervoor alleen even een mail te sturen na je aanmelding, dan regel ik dat voor je.

Speciaal aanbod voor jou!

Ik ben je super dankbaar dat je mee doet aan mijn kookworkshop. Daarom wil ik je graag een speciaal aanbod doen.. Als je nu besluit om in te stappen bij Feniks Food, dan krijg je namelijk een compleet pakket aan bonussen er bij!

Je krijgt:

 • Een korting van € 50 op Feniks Food
 • Het Feniks Food kookboek GRATIS (t.w.v. € 19,95)*
 • BONUS module: Inkoop- en bespaartips
 • BONUS module: Maak je eigen kruidenmixen

Het complete pakket aan korting en bonussen heeft een totale waarde van maar liefst 120,00. Met de training erbij kom je op 317,00.

Jouw investering is nu slechts 147,-

Klik op de knop en schrijf je direct in.

*Heb je mijn kookboek al? Mail me dan even, dan verreken ik dat me je!

Wat klanten zeggen over mij

Zeer positieve ervaring! Ik ben in april van dit jaar begonnen en stond er eerst sceptisch tegenover. Maar dát veranderde al snel en nu GENIET ik elke dag van het feit dat ik mijn leven weer terug heb en meer kan doen dan ik ooit heb durven dromen. Esther Barkey heeft me super goed gecoached en geholpen om mijn doel te bereiken! Een echte aanrader, dus!

Ruth

Esther is echt een topper! Dat je lijf zo kan reageren op bepaalde voedingstoffen. Mijn energielevel is enorm verbeterd. Ook de duidelijkheid van Esther had ik echt nodig om minder perfectionistisch te zijn. “Er gaat niemand dood van een vieze keukenvloer” 😊

Galinda

Esther heeft me onder meer geholpen om mijn denkpatroon te veranderen, waardoor het gezonde eten nu voelt als “omdat ik het graag wil” in plaats van “omdat het moet”. Zoals altijd gaat het om balans: 80-20 is prima. Heel blij ook met haar recepten. Het super eenvoudig te maken bananenbrood is hier favoriet! Kortom zeer tevreden!

Ingrid

Al tijden voelde ik me niet echt goed, wat negatief en moe en ik had ook lichamelijk klachten. Het fijne van Esther is dat ze heel nuchter en realistisch is. Ze gaat uit van de 80-20 regel, met andere woorden probeer je er zoveel mogelijk aan te houden, maar voel je niet schuldig als het een keer niet lukt. Dat is erg motiverend.

Monica

Esther zelf is de grote kracht achter het feit dat ze je niet alleen inzage geeft in waar je lichaam en geest om vraagt, maar je ook echt verder op weg helpt. Ze is intrinsiek gemotiveerd om mensen een structurele oplossing voor gezondheidsklachten te geven en luistert, bevraagt, analyseert en gebruikt haar brede kennis om je weer op de goede weg te krijgen. Haar adviezen laat ze aansluiten bij het leven dat cliënten leiden, waardoor het naadloos in te passen is in je dagelijke routine. Dankzij Esther voel ik me weer energieker en mezelf.

Hanneke

Ik wilde mijn hele eetpatroon gezonder maken, maar wist niet hoe dit aan te pakken. Esther en ik hebben samen stap voor stap mijn hele eetpatroon gezonder gemaakt. Esther heeft mij veel geleerd over voeding en het programma heeft me nog zoveel meer gebracht. Ik heb zoveel inzichten gekregen, waar ik nu nog steeds mee bezig ben, en ook de rest van mijn leven aan zal blijven werken. Esther ontzettend bedankt voor al je hulp!

Liesbeth

Dit zit er allemaal in de modules van Feniks Food:

Module 1

Wat is oervoeding?

Je leert o.a. wat de gevolgen zijn van een onnatuurlijke leefstijl, wat aan de basis staan van vele chronische ziekten en welke sleutelrol oervoeding kan spelen.

Module 2

Kappen met koolhydraten?!

Je leert o.a. verschillende types koolhydraten, het vervelende effect van slechte koolhydraten vertering en hoe koolhydraten kunnen helpen om je gezondheid te verbeteren.

Module 3

Eet je eiwitten

Je leert o.a. waarom eiwitten de belangrijkste bouwstof zijn, hoeveel eiwit je per dag nodig hebt en hoe je kunt merken dat je eiwitvertering niet goed werkt.

Module 4

Vet lekker!

Je leert o.a. welke vetzuren essentieel zijn voor een goede gezondheid, waarom je niet bang hoeft te zijn voor vet en hoeveel vetten je per dag nodig hebt.

Module 5

Maak het lekker!

Je leert o.a. hoe je kunt zorgen dat gezonde voeding ook gewoon enorm lekker is, alles over het gebruik van kruiden, sausjes en andere smaakmakers!

Module 6

Vullen én voeden

Je leert o.a. welke macro’s (koolhydraten/eiwitten/vetten) én micro’s (vitamines/mineralen) je nodig hebt en hoe je zorgt voor maaltijden die verzadigen.

Module 7

Masterclass Ontspanning en stress

Je leert o.a. wat het effect is van langdurige stress, de gezondheidsvoordelen van acute stress prikkels en hoe je hormesis kunt toepassen.

Module 8

Masterclass Keukenhacks & mealpreppen

Je leert o.a. praktische tips om tijd in de keuken te besparen, hoe je kunt mealpreppen en waarom de vriezer je nieuwe beste vriend is.

Module 9

Masterclass Tem je oerbrein (Brein & Mindset)

Je leert o.a. waarom je brein je niet per se gelukkig maakt, hoe je je oerbrein tackelt en hoe je ervoor zorgt dat je je gezonde leefstijl makkelijk houdt.

Module 10

Kom in beweging!

Je leert o.a. waaraan een goed bewegingspatroon voldoet, hoe je voorkomt dat je teveel stil zit, welk type beweging geschikt is en welke gezondheidsvoordelen voldoende beweging geeft.

Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie-pijn-kl

Even voorstellen

Ik ben Esther Barkey en als Master OERsterk Coach is het mijn missie om vrouwen te laten zien hoe ze zelf de regie kunnen pakken over hun gezondheidsklachten met behulp van een natuurlijke leefstijl.

Bizar hoe je leven compleet veranderd als je ziek bent. De pijn en fysieke klachten zorgden bij mij destijds voor slapeloze nachten en chronische vermoeidheid.

Het roer moest dus om, want ik nam geen genoegen met een leven vanaf de zijlijn. Het was me al snel duidelijk dat artsen me niet verder konden helpen en dus ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

Lang verhaal kort: ik ontdekte dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen.

Door het aanpassen van mijn leefstijl, anders te gaan eten, te zorgen voor meer ontspanning, meer te bewegen was ik binnen een jaar van mijn fibromyalgie klachten af. Lees hier mijn hele verhaal

Inmiddels ben ik al jaren volledig klachtenvrij en is mijn leven 180 graden gedraaid. Van dagen vol pijn en 0,0 energie me door de dag slepend naar een leven vol avontuur op onze boerderij in Frankrijk waar ik met volle teugen geniet van alles dat ik de moeite waard vind :-).

Als dit voor mij werkt, dan werkt het ook voor anderen. En daarom help ik mijn klanten om leefstijl ook voor hen te laten werken. Met simpele stappen en zonder ingewikkeld gedoe.