Recept Knolselderij soep met appel en tijm

Dit heb je nodig

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 1,5 liter groente bouillon
  • plukje verse tijm (of 1 tl gedroogd)
  • kokosolie

Zo maak je het

  1. Schil de knolselderij en snijd de knol in blokjes van ongeveer 5 centimeter. Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd deze daarna in blokjes.

  2. Zet je pan op het vuur en voeg de kokosolie toe. Als deze is gesmolten smoor je de ui op halfhoog vuur tot deze zacht en glazig is. Voeg de knolselderij blokjes en tijm toe en bak even mee. Voeg daarna de appel en bouillon toe en kook alles in ongeveer 15 minuten gaar.

  3. Haal de pan van het vuur en pureer alles glad met een staafmixer.

  4. Schep de soep in je kom(men) en geniet!

Bon appetit!