Ik deelde een blog over ontstekingsbevorderende voeding en hoe je daarmee zelf (onbedoeld) je vage gezondheidsklachten aan kunt wakkeren.
Nu is bewustwording één ding, maar de juiste actie ondernemen vaak nog een heel ander ding. Want de juiste kennis hebben is nog niets heel anders dan deze ook toepassen.
Want we weten allemaal best dat voldoende groente eten belangrijk is, maar er ook daadwerkelijk voor zorgen dat je dagelijks 500 gram groente binnenkrijgt… dat is dan weer een heel ander verhaal.
Mocht dat ook voor jou gelden, maak dat eens onderstaande recept voor een helende bouillon. Rijkelijk gevuld met vitamines en mineralen en heerlijk hartig bij de lunch (of als vervanger voor thee). Het helpt je om je immuunsysteem te boosten en werkt ontstekingsremmend.
Als je dit een lekker recept vind en je wilt graag je lijf voeden en vage klachten (zoals hoofd- of buikpijn, darmklachten of vermoeidheid) verminderen. Maar dan zónder ingewikkeld gedoe of urenlang in de keuken staan..
Schrijf je dan in voor mijn online training Feniks Food! Dan kun je direct aan de slag met 10 online modules met video’s/podcasts en vele praktische tips, checklisten, keukenhacks en andere handige documenten.
Recept Helende bouillon
Dit heb je nodig
- 4 wortels, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 2 uien, in halve ringen
- handvol peterselie, gesnipperd
- 200 gram shitakes, in plakken
- 2 tomaten, in blokjes
- 6-8 tenen knoflook, fijngehakt
- 3 cm gemberwortel
- 3 cm kurkumawortel
- 2 liter water
Zo maak je het
-
Bereid alle ingrediënten voor.
-
Doe alle ingrediënten in een grote pan en voeg het water toe. Breng het geheel aan de kook.
-
Draai het gas laag en laat de bouillon ongeveer 45-60 minuten trekken.
TIP: Je kunt de bouillon incl de groente eten als lichte soep. Wil je genieten van een krachtige bouillon die rijk is aan vitamines en mineralen, zeef dan alle groente eruit. Je kunt de bouillon in de koelkast bewaren (of invriezen) en alleen dat opwarmen wat je nodig hebt bij je maaltijd (mok of kom).
Geef een reactie