Hi Ha Harissaaaa!

Ik hou er van, deze kruidige en pittige smaakmakers uit het Midden-Oosten. Heerlijk om mee te dippen of om je gerecht een flinke kick mee te geven.

Zelf harissa maken is helemaal niet zo moeilijk én je kunt hem (of haar) helemaal naar eigen smaak kruiden.

Dit is mijn favoriete harissa recept!

Harissa

Esther Barkey / Feniks Vitaal
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Gang Bijgerecht, saus
Keuken Arabische, Midden-Oosten, OERvoeding

Equipment

  • 1 Oven
  • 1 Staafmixer met bakje of keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 1 stuk rode paprika
  • 3 stuks rode peper (of meer als je van spicy houdt)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 handje cherry tomaten (gehalveerd)
  • 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 theelepel komijn poeder
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 0,5 theelepel kardemon poeder (optioneel)
  • Zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe de rode paprika, pepers en knoflook in een ovenschaal en sprenkel hier de olijfolie en wat zout over.
  • Rooster de groente ongeveer 20 minuten of tot ze zacht zijn.
  • Doe de groente in het bakje van de staafmixer (of keukenmachine) en voeg koriander-, komijn- en kardemonpoeder toe.
  • Voeg de cherrytomaten toe en pureer het geheel met de staafmixer tot je een gladde pasta hebt. Enjoy!
Trefwoord eenvoudig, harissa, knoflook, peper, saus, simpel, snel, spicy