Hi Ha Harissaaaa!

Ik hou er van, deze kruidige en pittige smaakmakers uit het Midden-Oosten. Heerlijk om mee te dippen of om je gerecht een flinke kick mee te geven.

Zelf harissa maken is helemaal niet zo moeilijk én je kunt hem (of haar) helemaal naar eigen smaak kruiden.

Dit is mijn favoriete harissa recept!

Recept Harissa

Dit heb je nodig

  • 1 rode paprika (in grove stukken)
  • 3 rode pepers (of meer als je van extra spicy houdt)
  • 4 tenen knoflook
  • Handvol cherrytomaten (gehalveeerd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 0,5 theelepel kardemonpoeder (optioneel)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de rode paprika, pepers en knoflook in een ovenschaal en sprenkel hier de olijfolie en wat zout over.
  3. Rooster de groente ongeveer 20 minuten of tot ze zacht zijn.
  4. Doe de groente in het bakje van de staafmixer (of keukenmachine) en voeg koriander-, komijn- en kardemonpoeder toe.
  5. Voeg de cherrytomaten toe en pureer het geheel met de staafmixer tot je een gladde pasta hebt.
Bon appetit!