Courgette, courgette, courgette…
Wie een moestuin heeft en, net als ik, voor de zekerheid toch nog een plantje extra in zijn tuin heeft gezet heeft er in de zomer ‘last’ van..
Een overload aan courgettes! Haha! En hoewel ik dol ben op courgettes, op een gegeven moment komt de courgette soep toch wel een beetje je neus uit.
Ik heb ook al courgette fritters (lekker!), courgette cake en courgette spaghetti gemaakt, maar de voorraad is bijna onuitputtelijk hiero.
Want ik wilde natuurlijk 3 verschillende soorten/kleuren (geel, lichtgroen en donkergroen gestreept) hebben en één plant blijkt een ware anaconda te zijn die ondertussen de halve moestuin overneemt.. Oopsie! 🤣
Courgette past uitstekend in een gezond eetpatroon! Zo bevat deze snelle groeier veel vezels, kalium en verschillende B-vitamines en vitamine C.
Daarbij kun je courgette, door de neutrale smaak, gemakkelijk verwerken in verschillende gerechten. Rauw, gestoofd, gebakken, gegrild, gekookt: courgette is wel een beetje een allemansvriend.
Wist je dat courgette ook prima past in je smoothie? Ik maak er regelmatig een heerlijke groene smoothie mee, vol met powerfoodies voor een goede start van je dag.
Zo heb je gemakkelijk al je eerste portie groente op voordat je de deur uit gaat. En dat tikt gelijk lekker aan voor je 500 gram groente per dag, want een gemiddelde courgette weegt toch zo 250-450 gram.

Recept Groene smoothie met courgette en spinazie

Dit heb je nodig

 • 1 courgette (in blokjes)
 • 1 hand verse spinazie
 • 2 kiwi’s
 • 2 sinaasappels
 • 2 eetlepels lijnzaad (gebroken)
 • 100 ml water of plantaardige melk
 • Nodig: Blender of staafmixer

Zo maak je het

 1. Zet je blender klaar en voeg alvast de courgette en spinazie toe.
 2. Pel de sinaasappels en voeg de partjes toe aan de blender.
 3. Lepel het vruchtvlees uit de kiwi’s en voeg toe aan de blender.
 4. Voeg het lijnzaad en het water (of de melk) toe aan de blender.
 5. Draai een gladde smoothie van alle ingrediënten.
 6. Proef of deze naar je smaak is en voeg eventueel wat honing toe om op smaak te brengen.
 7. Verdeel over 2 glazen en geniet van een heerlijk gezond ontbijtje!

Bon appetit!