Ondanks dat we al ver in de herfst zitten, eten wij nog steeds regelmatig uit onze moestuin hier in Frankrijk. Zo fijn!
De zomergroenten (zoals sla en courgette) zijn natuurlijk allang vertrokken, maar in september heb ik nog snel wat najaars groenten gezaaid.
De romanesco stond er al langer, maar deed een tijdlang niets anders dan alleen blad aanmaken. Nu ineens zijn er toch grote kroppen gegroeid en zijn ze oogstklaar. Jeujjj!
Ik maakte met dat lekkers uit eigen moestuin een groene shakshuka. Superlekker, vol powerfood én goed vullend door de eitjes. Precies zoals ik het graag heb 

De bladgroenten kun je variëren met wat je kunt kopen. Ik gebruikte in deze video regenboog snijbiet, spinazie en winterpostelein. Maar als je hem alleen met spinazie maakt is dat ook superlekker!
Ohja, romanesco is niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Je kunt hem prima vervangen voor broccoli of bloemkool.
Recept Groene shakshuka met romanesco
Dit heb je nodig
- 1 romanesco in roosjes
- 500 gram (gemengde) bladgroenten
- 100 gram doperwten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 limoen
- 4 eieren
- 2 theelepels komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie of kokosolie
Zo maak je het
1. Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Hak de peterselie fijn.
2. Zet een hapjespan op het vuur en voeg wat olijfolie of kokosolie toe.
3. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg na een minuutje het komijnpoeder toe en laat nog even zachtjes bakken.
4. Voeg de romanescoroosjes en een scheutje heet water toe. Doe de deksel terug op de pan en stoof de romanesco tot hij wat zachter is.
5. Voeg dan de bladgroenten toe en laat meegaren.
6. Breng alles op smaak met zout en peper en het sap van een halve limoen.
7. Maak 4 kuiltjes in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Strooi wat gehakte peterselie er over.
8. Doe de deksel terug op de pan en laat de eieren in 5-7 minuten gaar stoven.
Bon appetit!
Geef een reactie