Ondanks dat we al ver in de herfst zitten, eten wij nog steeds regelmatig uit onze moestuin hier in Frankrijk. Zo fijn!
De zomergroenten (zoals sla en courgette) zijn natuurlijk allang vertrokken, maar in september heb ik nog snel wat najaars groenten gezaaid.
De romanesco stond er al langer, maar deed een tijdlang niets anders dan alleen blad aanmaken. Nu ineens zijn er toch grote kroppen gegroeid en zijn ze oogstklaar. Jeujjj!
Ik maakte met dat lekkers uit eigen moestuin een groene shakshuka. Superlekker, vol powerfood én goed vullend door de eitjes. Precies zoals ik het graag heb 😁😋
De bladgroenten kun je variëren met wat je kunt kopen. Ik gebruikte in deze video regenboog snijbiet, spinazie en winterpostelein. Maar als je hem alleen met spinazie maakt is dat ook superlekker!
Ohja, romanesco is niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Je kunt hem prima vervangen voor broccoli of bloemkool.

Groene shakshuka met romanesco

Een heerlijk lunch gerecht vól groene groentes!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunchgerecht
Keuken OERvoeding
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Hapjespan

Ingrediënten
  

  • 1 stuk romanesco in roosjes
  • 500 gram (gemengde) bladgroenten
  • 100 gram doperwten
  • 1 stuk ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk limoen
  • 4 stuks eieren
  • 1 handje verse peterselie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel zout & peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en de teen knoflook. Hak de peterselie fijn.
  • Zet een hapjespan op het vuur en voeg wat olijfolie of kokosolie toe.
  • Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze aan. Voeg na een minuutje het komijnpoeder toe en laat nog even zachtjes bakken.
  • Voeg de romanescoroosjes en een scheutje heet water toe. Doe de deksel terug op de pan en stoof de romanesco tot hij wat zachter is.
  • Voeg dan de bladgroenten toe en laat meegaren.
  • Breng alles op smaak met zout en peper en het sap van een halve limoen.
  • Maak 4 kuiltjes in het groentemengsel en breek in elk kuiltje een ei. Strooi wat gehakte peterselie er over.
  • Doe de deksel terug op de pan en laat de eieren in 5-7 minuten gaar stoven.

Notities

De bladgroenten kun je variëren met wat je kunt kopen. Ik gebruikte in deze video regenboog snijbiet, spinazie en winterpostelein. Maar als je hem alleen met spinazie maakt is dat ook superlekker!
 
Ohja, romanesco is niet altijd makkelijk verkrijgbaar. Je kunt hem prima vervangen voor broccoli of bloemkool.
Trefwoord eenpansgerecht, eieren, gezond, lunch, romanesco, shakshuka