Grip op fibromyalgie2023-05-26T14:52:10+00:00

Last van fibromyalgie?

Alles kunnen doen wat het leven leuk maakt, zónder pijn en zónder ‘handrem’. Dat is wat je wilt bij fibromyalgie!

Laat mij je helpen als je minder pijn en meer energie wilt en weer beter wilt slapen.

Hoe? Door leefstijl op een slimme manier voor je te laten werken. Zonder ingewikkeld gedoe.

Download hieronder mijn e-book en voorkom daarmee in ieder geval dat je in 3 grote valkuilen trapt.

Natuurlijk geef ik je ook tips die je direct kunt toepassen!

Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie (1)

Klaar met fibromyalgie, want ‘Leer er maar mee leven’ is niet goed genoeg voor jou!

Na jarenlang tobben en vele onderzoeken heb je het etiket ‘fibromyalgie’ opgeplakt gekregen. Artsen kunnen, behalve pijnstillers voorschrijven, weinig voor je doen.

Daardoor voel je je moedeloos en ben je de controle op je lijf en leven compleet kwijt. De pijn heeft een verlammend effect op je en vreet al je energie weg. Om over de slapeloze nachten nog maar te zwijgen..

Het gevolg is dat je je dagen grotendeels bankhangend door brengt, terwijl buiten het ‘echte’ leven gewoon doorgaat. Maar dan zonder jou…

Naast alle fysieke ongemakken zorgt fibromyalgie er ook voor dat je helemaal niet goed in je vel zit. Negatieve gedachtes vullen je hoofd steeds meer en je ziet nog maar weinig lichtpuntjes.

Je hebt het gevoel dat je continu faalt, omdat je niet mee kunt komen in wat voor andere mensen heel normaal is. Werken, huishouden, gezin, hobby’s, sociale contacten. Het is je allemaal al snel teveel.

Herken je dit bij fibromyalgie?

  • Een eeuwig knagend schuldgevoel. Omdat je wéér een afspraak af moet zeggen met je vriendin. Of omdat je je partner of kinderen afsnauwt vanwege de heftige pijn en het langdurige slaapgebrek.
  • Je fibromyalgie bezorgt je, naast de fysieke klachten, ook de nodige mentale frustratie. Je bent veranderd in een bankhangende huismus en je raakt steeds meer in een sociaal isolement.
  • Je vindt het lastig om positief te blijven en hebt weinig hoop dat je leven er ooit nog anders uit zal zien.
  • Je bent ambitieus en hebt grootse plannen voor de toekomst. Ze lijken alleen verder weg dan ooit, omdat fibromyalgie roet in het eten gooit.

Tijd om de regie terug te pakken!

Ik geloof dat het voor iedereen mogelijk is om met leefstijl verandering zijn/haar fibromyalgie klachten te verminderen. Minder pijn, meer energie en beter slapen. Om de regie terug te pakken over je lijf en je leven, ook al hebben artsen je ‘afgeschreven’.

Het juiste moment om in actie te komen is NU. Want iedere dag die je langer wacht zak je dieper weg in de put. Zorgen het slaapgebrek, de pijn en de frustratie ervoor dat ook je laatste restje energie verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Want hoe lang hou je dit nog vol? Of, op mijn ‘ietwat’ directe manier gezegd:

Hoe lang ga je deze situatie nog accepteren voor jezelf? Kom op, je bent veel meer waard dan je leven op de bank te slijten!

De prijs die je betaalt om als fibromyalgie patiënt te leven is veel te groot. Het kost je zoveel levensplezier, geluk, leuke uitjes, gezelligheid en allerlei mogelijkheden. Zonde!

Zet direct de eerste stappen en voorkom dat je in deze 3 fibromyalgie valkuilen trapt!

Ik ben Esther Barkey en als Master OERsterk Coach is het mijn missie om vrouwen te laten zien hoe ze zelf de regie kunnen pakken over hun gezondheidsklachten met behulp van een natuurlijke leefstijl.

Zelf kreeg ik de diagnose fibromyalgie toen ik begin 30 was. Bizar hoe je leven compleet veranderd als je ziek bent. De pijn en fysieke klachten zorgden voor slapeloze nachten en chronische vermoeidheid. Mentaal zat ik er zo doorheen dat ik ’s ochtends huilend in mijn bed lag, omdat ik geen idee had hoe ik de dag door moest komen.

Het roer om

Het roer moest dus om, want ik nam geen genoegen met een leven vanaf de zijlijn. Het was me al snel duidelijk dat artsen me niet verder konden helpen en dus ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

Lang verhaal kort: ik ontdekte dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen.

Door het aanpassen van mijn leefstijl, anders te gaan eten, te zorgen voor meer ontspanning, meer te bewegen was ik binnen een jaar van mijn fibromyalgie klachten af. Lees hier mijn hele verhaal

Inmiddels ben ik al jaren volledig klachtenvrij en is mijn leven 180 graden gedraaid. Van dagen vol pijn en 0,0 energie me door de dag slepend naar een leven vol avontuur op onze boerderij in Frankrijk waar ik met volle teugen geniet van alles dat ik de moeite waard vind :-).

Als dit voor mij werkt, dan werkt het ook voor anderen. En daarom help ik mijn klanten om leefstijl ook voor hen te laten werken. Met simpele stappen en zonder ingewikkeld gedoe.

Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie-pijn-kl

Volg me op Social Media

Wat klanten zeggen over mij

Esther is echt een topper! Dat je lijf zo kan reageren op bepaalde voedingstoffen. Het is vooral lastig in het begin om vele te dingen te moeten schrappen.. maar het levert je zoveel op. Mijn energielevel is enorm verbeterd. Ook de duidelijkheid van Esther had ik echt nodig om minder perfectionistisch te zijn. “Er gaat niemand dood van een vieze keukenvloer” 😊

Galinda

Zeer positieve ervaring! Ik ben in april van dit jaar begonnen en stond er eerst sceptisch tegenover.
Maar dát veranderde al snel en nu GENIET ik elke dag van het feit dat ik mijn leven weer terug heb en meer kan doen dan ik ooit heb durven dromen.
Esther Barkey heeft me super goed gecoached en geholpen om mijn doel te bereiken! Een echte aanrader, dus!

Ruth

Al tijden voelde ik me niet echt goed, wat negatief en moe en ik had ook lichamelijk klachten. En de coronamaatregelen hielpen daar natuurlijk ook niet bij. Het fijne van Esther is dat ze heel nuchter en realistisch is. Ze gaat uit van de 80-20 regel, met andere woorden probeer je er zoveel mogelijk aan te houden, maar voel je niet schuldig als het een keer niet lukt. Dat is erg motiverend.

Monica

Esther zelf is de grote kracht achter het feit dat ze je niet alleen inzage geeft in waar je lichaam en geest om vraagt, maar je ook echt verder op weg helpt. Ze is intrinsiek gemotiveerd om mensen een structurele oplossing voor gezondheidsklachten te geven en luistert, bevraagt, analyseert en gebruikt haar brede kennis op het gebied van gezonde voeding, orthomoleculaire supplementen en ontspanning om je lichamelijk en geestelijk weer op de goede weg te krijgen. Haar adviezen laat ze aansluiten bij het leven dat cliënten leiden, waardoor het naadloos in te passen is en het gemakkelijk onderdeel wordt van een routine. Dankzij Esther voel ik me weer energieker en mezelf.

Hanneke

Esther heeft me onder meer geholpen om mijn denkpatroon te veranderen, waardoor het gezonde eten nu voelt als “omdat ik het graag wil” in plaats van “omdat het moet”. Zoals altijd gaat het om balans: 80-20 is prima. Heel blij ook met haar recepten. Het super eenvoudig te maken bananenbrood is hier favoriet! Kortom zeer tevreden!

Ingrid

Door het voedingsadvies van Esther eet ik gevarieerder en veel minder suiker. Ik voel me frisser/fitter en heb geen last meer van stress.

Helen

Ik kan je helpen op 3 manieren

Regie over je fibromyalgie

Recept gezonde salade met zalm en avocado

In 12 weken de grip op je lijf en leven terug bij fibromyalgie!

Privé Retreats in Frankrijk

Retreats in Frankrijk - Feniks Vitaal

Toe aan een time-out? Kom naar onze boerderij in Frankrijk voor een inspirerende privé retreat!

VIP traject Zelfzorg Queen

Feniks Food Plus - gezonde voeding

Intensief coachtraject (6 mnd) voor ambitieuze vrouwen!

Nieuws en artikelen

Smoothie met rode kool

15 februari 2024|

Rode kool, ik ben er dol op. Ik maak er regelmatig een salade mee (die je overigens ook in mijn kookboek terug vindt!) met mango. Heerlijk! Meestal blijft er dan nog een stuk van de kool over, want het zijn flinkerds! Helemaal prima, want die gebruik ik dan de [...]

Spinazie

13 februari 2024|

Begin februari las ik een nieuwsbericht over een terugroepactie voor verse spinazie. Hierop bleek teveel van de pesticide acetamiprid aanwezig te zijn en dat kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Vooropgesteld, ik schrijf deze blog niet om de betreffende supermarkt af te branden. Want bij de reguliere teelt van [...]

Prijsonderzoek spinazie

13 februari 2024|

Deze pagina hoort bij mijn uitgebreide blog over spinazie. Klik hier om de volledige blog te lezen Wat kost verse spinazie in de supermarkt? Als je gaat kijken naar de prijs van verse spinazie, dan wisselt de prijs enorm. Voor het gemak heb ik een aantal kiloprijzen vergeleken. Hierbij [...]

Radicchio salade met wilde kruiden

1 februari 2024|

Sinds ik in Frankrijk woon is mijn interesse in wildplukken en wilde kruiden enorm gegroeid. En dat is niet zo gek, want op en rondom onze boerderij is van alles te vinden. En daar wordt deze planten- en beestjesnerd enorm blij van! Wat ik vooral fascinerend vind is dat [...]

Snel meer energie? Probeer deze 3 x 3

30 januari 2024|

Snel meer energie met deze 3 x 3! Gha, dat rijmt! En dat niet alleen, het helpt je ook om deze 3 simpele gezondheidsadviezen te onthouden. 🤗 Deze 3 stappen zijn simpel in te voeren en leveren je een flinke gezondheidswinst op. Zo bruis je snel weer van energie [...]

Veggie Power soep uit de slowcooker

18 januari 2024|

Regen, kou, sneeuw, storm en nog meer regen.. Het winterseizoen vraagt wel wat van je weerstand! Als dan veel mensen in je omgeving al lopen te snotteren of met griep op bed liggen, dan is het hoog tijd om te zorgen dat je immuunsysteem op peil blijft. Tijd voor [...]

Ga naar de bovenkant