Gezondheidscoaching voor ambitieuze vrouwen2023-11-14T14:22:47+00:00

Gezondheidscoaching voor ambitieuze vrouwen

Van overleven naar écht leven!

Hey ambitieuze vrouw,

Gaan jouw zakelijke successen door het dak? Maar lig je ’s avonds halfdood op de bank, omdat je weer te vroeg was opgestaan en te lang bent doorgegaan omdat je werk weer eens af moest, waardoor je al veel te lang roofbouw pleegt op je gezondheid? En lukt slapen steeds moeilijker, ondanks dat je doodmoe bent? Stapelen de vage klachten zich steeds verder op?

Kom gelijk in actie en start met deze 7 Gezonde Gewoontes

Naam(Vereist)

Herken je dat?

 • Dat zodra je wakker wordt je hoofd gelijk aan staat met je to-do lijst voor die dag?
 • Je hierdoor direct gestrest bent en gelijk gaat lopen jagen en rennen?
 • Je géén idee hebt hoe je het die dag allemaal geregeld gaat krijgen. Maar het MOET… en dus doe je het al een hele tijd zo

Vervolgens ga je je kids lopen afsnauwen dat ze op moeten schieten en sjees je na een slok koffie en boterham uit het vuistje de deur uit. Want géén tijd…

Overdag loopt iedereen aan je kop te zeiken en ben je voortdurend brandjes aan het blussen. Op je werk, maar ook thuis loopt het allemaal niet op rolletjes.

Rond 15:00 knort je maag, want de lunch is er weer eens bij in geschoten. Geen tijd, dus onderweg naar je volgende afspraak heb je snel een snicker naar binnen gepropt.

Ondertussen probeer je de boodschappen snel te bestellen tussendoor, zodat je in de winkel niet meer hoeft na te denken wat je zult gaan eten en snel door kunt naar de volgende pitstop. Toch nog wat extra kant-en-klare happen in je winkelmandje, want koken schiet er vaak bij in. Lekker makkelijk!

’s Avonds ben je gesloopt en plof je met stevige hoofdpijn lusteloos op de bank. PING! Kak, weer een collega die nog wat van je moet. Je stuurt nog snel een mailtje de deur uit en daarna ga je naar bed.

In slaap vallen lukt je niet echt, je ligt maar te woelen en je hoofd blijft continu malen. Over wat je morgen allemaal moet doen en waar je vandaag in gefaald hebt. De laatste tijd bekruipt je ook steeds vaker het ‘Is dit het nu?’ gevoel.

Als een hamster ren je rond in je rad. Altijd druk en nooit tijd voor jezelf om te ontspannen.  Leuk dat je zo ambitieus bent hoor vrouw, maar wordt je er ook écht gelukkig van?

Esther Barkey Jansen - Feniks Vitaal

Ik heb een kleine wake-up call voor je:

 • 160.000 vrouwen per jaar belanden in een burn-out

 • 21.000 vrouwen per jaar krijgen een acuut hart-infarct

 • 35.000 vrouwen per jaar krijgen een depressie

 • Vrouwen vanaf 35 hebben een progressieve kans op één of meerdere chronische ziektes. Bij 35 is dat 45% kans, oplopend naar bijna 65% rond je 50e levensjaar

In bovenstaande aandoeningen spelen langdurige stress en verkeerde voeding en leefstijl een grote rol.

Ben jij de volgende?

Want de laatste tijd stapelen de vage klachten zich steeds verder op. Ik weet zeker dat jij één of meerdere klachten herkent:

 • Ernstige vermoeidheid / weinig energie
 • Darmklachten (obstipatie, pijn of diarree)
 • Slaapproblemen (slecht inslapen of niet goed doorslapen)
 • Buikklachten (opgeblazen gevoel, misselijkheid of buikpijn)
 • Pijn (gewrichtspijn, hoofdpijn, spierpijn)
 • Huidklachten (eczeem, acne, roodheid, jeuk)

Ennnnn? Bingokaart vol? 😉

Hoe lang wil je eigenlijk nog verder gaan op deze manier? Tot je echt compleet door je hoeven zakt en langdurig ziek thuis komt te zitten? En het je al teveel moeite kost om überhaupt je ogen open te houden, laat staan dat je nog ballen in de lucht kunt houden?

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je fris wakker wordt en energiek uit bed stapt, waardoor er vrolijk gelachen en gekletst wordt aan de ontbijttafel in plaats van dat je halfdood en snauwend naar je kinderen je eerste bak koffie weg tikt?

 • Je zin hebt in de dag en alles prima onder controle hebt, waardoor je ‘s avonds tevreden en voldaan terug kijkt op je dag?

 • Je eindelijk weer eens ‘me-time’ hebt, zodat je batterij weer oplaadt en je nog energie over hebt om iets leuks met je partner te doen?

 • Je geniet van heerlijk eten dat je lijf voedt en rust geeft in je hoofd en lijf, zodat je letterlijk en figuurlijk goed in je vel zit?

Niet alleen je werk, maar ook je leven heeft een deadline!

Naam(Vereist)

Duurzaam resultaat

Rust in je hoofd, lijf en leven: Niet alleen nu, maar voor altijd. Het leven is veel te waardevol om moe en met vage gezondheidsklachten op de bank te liggen. Genieten op topniveau, dat is wat je wilt!

Bewezen expertise

Master OERsterk Coach Esther Barkey: Met kennis van en begrip voor je klachten, maar zonder fluwelen handschoentjes. Vele ambitieuze vrouwen presteren beter en genieten meer van hun leven door het Feniks Effect!

Holistisch leven

Bij Feniks Vitaal kijken we holistisch naar jouw complete leven: Body & Mind, Voeding & Leefstijl, Werk & Privé, Licht & Schaduw kanten, Sterktes & Ontwikkelpunten, Zelfzorg & ‘Moetjes’, Korte & Lange termijn.

Real food doesn’t have ingredients. Real food is ingredients!”

(Jamie Oliver)

Wat klanten zeggen over mij

Zeer positieve ervaring! Ik ben in april van dit jaar begonnen en stond er eerst sceptisch tegenover. Maar dát veranderde al snel en nu GENIET ik elke dag van het feit dat ik mijn leven weer terug heb en meer kan doen dan ik ooit heb durven dromen. Esther Barkey heeft me super goed gecoached en geholpen om mijn doel te bereiken! Een echte aanrader, dus!

Ruth

Esther is echt een topper! Dat je lijf zo kan reageren op bepaalde voedingstoffen. Mijn energielevel is enorm verbeterd. Ook de duidelijkheid van Esther had ik echt nodig om minder perfectionistisch te zijn. “Er gaat niemand dood van een vieze keukenvloer” 😊

Galinda

Esther heeft me onder meer geholpen om mijn denkpatroon te veranderen, waardoor het gezonde eten nu voelt als “omdat ik het graag wil” in plaats van “omdat het moet”. Zoals altijd gaat het om balans: 80-20 is prima. Heel blij ook met haar recepten. Het super eenvoudig te maken bananenbrood is hier favoriet! Kortom zeer tevreden!

Ingrid

Al tijden voelde ik me niet echt goed, wat negatief en moe en ik had ook lichamelijk klachten. Het fijne van Esther is dat ze heel nuchter en realistisch is. Ze gaat uit van de 80-20 regel, met andere woorden probeer je er zoveel mogelijk aan te houden, maar voel je niet schuldig als het een keer niet lukt. Dat is erg motiverend.

Monica

Esther zelf is de grote kracht achter het feit dat ze je niet alleen inzage geeft in waar je lichaam en geest om vraagt, maar je ook echt verder op weg helpt. Ze is intrinsiek gemotiveerd om mensen een structurele oplossing voor gezondheidsklachten te geven en luistert, bevraagt, analyseert en gebruikt haar brede kennis om je weer op de goede weg te krijgen. Haar adviezen laat ze aansluiten bij het leven dat cliënten leiden, waardoor het naadloos in te passen is in je dagelijke routine. Dankzij Esther voel ik me weer energieker en mezelf.

Hanneke

Ik wilde mijn hele eetpatroon gezonder maken, maar wist niet hoe dit aan te pakken. Esther en ik hebben samen stap voor stap mijn hele eetpatroon gezonder gemaakt. Esther heeft mij veel geleerd over voeding en het programma heeft me nog zoveel meer gebracht. Ik heb zoveel inzichten gekregen, waar ik nu nog steeds mee bezig ben, en ook de rest van mijn leven aan zal blijven werken. Esther ontzettend bedankt voor al je hulp!

Liesbeth

Stop met overleven, maar ga écht leven!

Naam(Vereist)

Wie is Esther Barkey?

leeg

Gepassioneerde ‘foodie’

Voeding die je lichaam voedt in plaats van vult, een lust voor het oog én de smaakpapillen is. Dat is mijn passie en ik leer je graag hoe jij voeding als medicijn kunt inzetten. Zonder ingewikkeld gedoe of uren in de keuken te staan!

Esther Barkey

Holistische Gezondheid

Als orthomoleculair gezondheidscoach help ik jou om de oorzaak van de oorzaak van jouw klachten te ontdekken. Mijn persoonlijke adviezen zijn concreet en praktisch, zodat je jouw gezondheid simpel en snel kunt versterken.

leeg

Master OERsterk Coach

De OERsterk methode biedt een holistische kijk op gezondheid met makkelijk toepasbare leefstijl interventies. De pijlers Ontspanning, Eten, (Regelmatig) beweging en Mindset bieden meer balans in je leven.

Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg…

Naam(Vereist)

Nieuws en artikelen

Spinazie

13 februari 2024|

Begin februari las ik een nieuwsbericht over een terugroepactie voor verse spinazie. Hierop bleek teveel van de pesticide acetamiprid aanwezig te zijn en dat kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Vooropgesteld, ik schrijf deze blog niet om de betreffende supermarkt af te branden. Want bij de reguliere teelt van [...]

Prijsonderzoek spinazie

13 februari 2024|

Deze pagina hoort bij mijn uitgebreide blog over spinazie. Klik hier om de volledige blog te lezen Wat kost verse spinazie in de supermarkt? Als je gaat kijken naar de prijs van verse spinazie, dan wisselt de prijs enorm. Voor het gemak heb ik een aantal kiloprijzen vergeleken. Hierbij [...]

Snel meer energie? Probeer deze 3 x 3

30 januari 2024|

Snel meer energie met deze 3 x 3! Gha, dat rijmt! En dat niet alleen, het helpt je ook om deze 3 simpele gezondheidsadviezen te onthouden. 🤗 Deze 3 stappen zijn simpel in te voeren en leveren je een flinke gezondheidswinst op. Zo bruis je snel weer van energie [...]

Ga naar de bovenkant