Feniks Food

Online training om jezelf weer gezond te eten en je vage klachten te verminderen.

Herstel je lijf door het de voeding te geven die het zo enorm nodig heeft

Heb je al een tijd last van vage klachten, zoals hoofdpijn, opgeblazen buik of huiduitslag, en lijkt niets je te helpen? Zoek je naar iets dat je helpt om afscheid te nemen van de chronische vermoeidheid en eindelijk weer eens lekker te slapen?

Wil je weten hoe gezonde voeding jou hierbij kan helpen, maar heb je geen idee waar te beginnen? En heb je ook de puf niet om dat allemaal uit te gaan zoeken?

Doe dan mee aan deze online training en ik laat je stap voor stap zien wat de basis van een gezond voedingspatroon is.

Voeding die je lichaam voedt en herstelt, in plaats van je gezondheidsklachten verder aanwakkert en je batterij leeg trekt, waardoor je steeds dieper in de put glijdt.

Het aanpassen van mijn voeding zorgde er mede voor dat ik binnen een jaar van mijn vage klachten af was!

Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie (1)

Ik zal eerlijk met je zijn, ik voelde me jarenlang behoorlijk kl*te. Altijd doodmoe, last van mijn gewrichten, spierkrampen, hoofdpijn, uitslag, dubbel of wazig zien, eczeem, uitval in armen en benen. De klachten stapelden zich op en het sneeuwbal effect werd steeds groter.

Na een lange omzwerving via allerlei specialisten, kreeg ik de diagnose fibromyalgie opgeplakt. Simpelweg omdat ze niet wisten wat het was, want fibromyalgie is eigenlijk de ‘pds van de reuma’. Een diagnose die overblijft, omdat andere zijn uitgesloten.

Met een recept voor stevige pijnstillers op zak werd ik naar huis gestuurd. ‘Leer er maar mee leven’ zeiden ze. Sure.. Alsof ik als begin 30-er op de bank ga zitten om vanaf de zijlijn toe te kijken..

‘s Ochtends lag ik vaak huilend in mijn bed van ellende. Niet alleen van de pijn, maar ook omdat ik géén idee had hoe ik mezelf uit bed moest slepen en de dag door moest komen.

Op het dieptepunt kon ik niet meer traplopen en zakte ik op een parkeerplaats door mijn benen heen. Lag ik daar op mijn knieën op het asfalt.. Vanaf dat punt ben ik zelf op onderzoek uit gegaan, want eigenwijs als ik ben nam ik geen genoegen met deze situatie. Er moest toch wel iets aan te doen zijn?

Met een hoop vallen en opstaan heb ik ontdekt en ervaren wat gezonde voeding voor je kan doen. Ik heb destijds mijn eetpatroon radicaal veranderd en dat had heel snel een positief effect op mijn gezondheidsklachten.

Dat mijn methode niet alleen voor mij werkt, blijkt ook uit het grote aantal vrouwen die ik inmiddels heb mogen begeleiden als coach. Keer op keer zie ik mijn klanten opknappen door het aanpassen van hun eetpatroon en leefstijl.

Deze online training Feniks Food bevat de basics die ik iedere klant meegeef in mijn trajecten. Ze vormt de basis van het fundament om te zorgen dat je weer meer energie krijgt en het zelfherstellend vermogen van je lijf te activeren.

Met Feniks Food kun je in korte tijd een positief effect op vage klachten bereiken. Zonder uren in de keuken te staan of ander ingewikkeld gedoe.

Aan het einde van deze training:

 • Weet jij precies welke voeding je lijf afbreekt en gezondheidsklachten aanwakkert. En welke powerfoods je lichaam juist opbouwen. Hierdoor voel je je iedere dag sterker, fitter en energieker worden en verdwijnen je vage klachten steeds verder.
 • Ben je in staat om in een handomdraai een gezonde maaltijd voor jezelf (en je gezin) in elkaar te draaien, waardoor je zonder stress en frustratie staat te koken en jullie daarna gezellig samen aan tafel zitten te genieten.
 • Snap je de functies van koolhydraten, eiwitten en vetten en kun je handig gebruik maken van deze effecten, hierdoor weet je precies wat je nodig hebt en moet doen om jouw vage klachten te verminderen.

Deze training is echt iets voor jou als je:

 • Bereid bent om tijd te investeren in je gezondheid om zo maximaal te kunnen profiteren van het positieve effect.
 • Bereid bent om je voedingspatroon te veranderen, zolang je maar smaakvol kunt eten en geen honger hoeft te lijden. (Spoiler: dan gaat er iets mis, want goede voeding verzadigt je juist!)
 • Zelf aan de slag wilt gaan om je vage klachten aan te pakken. Zonder langdurig traject, maar met ondersteuning van een leefstijlprofessional én ervaringdeskundige.
 • Niet verwacht dat een online training je in één klap van je al je gezondheidsklachten af helpt. Daar is wel iets meer voor nodig dan alleen het volgen van een online training. Je moet echt zelf in actie komen en investeren in het vinden van jouw unieke combinatie aan leefstijl interventies.

Van een hap ‘konijnenvoer’ is nog nooit iemand beter geworden…

Dit krijg je allemaal:

Een module bestaat altijd uit een blok informatie (video/podcast/tekst), aangevuld met checklisten, praktische opdrachten en/of extra documenten.

Module 1 t/m 4 zijn de (groene) basismodules die je krijgt als je Feniks Food aanschaft. Wanneer je kiest voor het uitgebreidere Feniks Food PLUS krijg je alle 12 modules (groen + blauw). Een korte beschrijving per module vind je hier onder.

Module 1

Wat is oervoeding?

Je leert o.a. wat de gevolgen zijn van een onnatuurlijke leefstijl, wat aan de basis staan van vele chronische ziekten en welke sleutelrol oervoeding kan spelen.

Module 2

Kappen met koolhydraten?!

Je leert o.a. verschillende types koolhydraten, het vervelende effect van slechte koolhydraten vertering en hoe koolhydraten kunnen helpen om je gezondheid te verbeteren.

Module 3

Eet je eiwitten

Je leert o.a. waarom eiwitten de belangrijkste bouwstof zijn, hoeveel eiwit je per dag nodig hebt en hoe je kunt merken dat je eiwitvertering niet goed werkt.

Module 4

Vet lekker!

Je leert o.a. welke vetzuren essentieel zijn voor een goede gezondheid, waarom je niet bang hoeft te zijn voor vet en hoeveel vetten je per dag nodig hebt.

Module 5

Vullen én voeden

Je leert o.a. welke macro’s (koolhydraten/eiwitten/vetten) én micro’s (vitamines/mineralen) je nodig hebt en hoe je zorgt voor maaltijden die verzadigen.

Module 6

Maak het lekker!

Je leert o.a. hoe je kunt zorgen dat gezonde voeding ook gewoon enorm lekker is, alles over het gebruik van kruiden, sausjes en andere smaakmakers!

Module 7

Masterclass Keukenhacks & mealpreppen

Je leert o.a. praktische tips om tijd in de keuken te besparen, hoe je kunt mealpreppen en waarom de vriezer je nieuwe beste vriend is.

Module 8

Masterclass Ontspanning en stress

Je leert o.a. wat het effect is van langdurige stress, de gezondheidsvoordelen van acute stress prikkels en hoe je hormesis kunt toepassen.

Module 9

Masterclass Tem je oerbrein (Brein & Mindset)

Je leert o.a. waarom je brein je niet per se gelukkig maakt, hoe je je oerbrein tackelt en hoe je ervoor zorgt dat je je gezonde leefstijl makkelijk houdt.

Module 10

Kom in beweging!

Je leert o.a. waaraan een goed bewegingspatroon voldoet, hoe je voorkomt dat je teveel stil zit, welk type beweging geschikt is en welke gezondheidsvoordelen voldoende beweging geeft.

BONUS Module 11

Bespaar- en inkooptips

Je leert o.a. hoe je fors kunt besparen op je inkopen qua tijd én geld, waar je de juiste producten kunt kopen en wat er in een goede voorraadkast zou moeten staan.

BONUS Module 12

Maak je eigen gezonde kruidenmixen

Je leert o.a. waar je op moet letten als je zelf je kruidenmixen samenstelt en je ontvangt 10 recepten voor de smakelijkste kruidenmixen zónder meuk.

Hoe werkt het?

 • Na aanschaf ontvang je direct een bevestiging in je mailbox en de module met de zelfscan.
 • Daarna ontvang je iedere week op maandagochtend een nieuwe module met een video/podcast, verdiepende informatie, checklists en opdrachten.
 • Het is echt een DIY (Do it yourself) training. Bij deze online training is geen 1-op-1 coaching inbegrepen. Eén keer per maand organiseer ik een Q&A, waarin ik vragen beantwoord die je vooraf kunt insturen.
 • Je houdt een jaar toegang tot de training. Je kunt dus je eigen tempo bepalen en de video’s zo vaak kijken als je wilt.

Feniks Food

14747
 • Feniks Food, 1 jaar toegang tot online training
 • – Module 1 t/m 4
 • BONUS 1: Gratis Gezondheidscheck

Feniks Food PLUS

397197
 • Feniks Food, 1 jaar toegang tot online training
 • – Module 1 t/m 4
 • – Module 5 t/m 10
 • BONUS 1: Module 11 Bespaar- en inkooptips
 • BONUS 2: Module 12 Maak je eigen gezonde kruidenmixen (incl recepten)
 • BONUS 3: Gratis Gezondheidscheck
 • BONUS 4: Receptenboek
Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie-pijn-kl

Even voorstellen

Ik ben Esther Barkey en als Master OERsterk Coach is het mijn missie om vrouwen te laten zien hoe ze zelf de regie kunnen pakken over hun gezondheidsklachten met behulp van een natuurlijke leefstijl.

Zelf kreeg ik de diagnose fibromyalgie toen ik begin 30 was. Bizar hoe je leven compleet veranderd als je ziek bent. De pijn en fysieke klachten zorgden voor slapeloze nachten en chronische vermoeidheid.

Het roer moest dus om, want ik nam geen genoegen met een leven vanaf de zijlijn. Het was me al snel duidelijk dat artsen me niet verder konden helpen en dus ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

Lang verhaal kort: ik ontdekte dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen.

Door het aanpassen van mijn leefstijl, anders te gaan eten, te zorgen voor meer ontspanning, meer te bewegen was ik binnen een jaar van mijn fibromyalgie klachten af. Lees hier mijn hele verhaal

Inmiddels ben ik al jaren volledig klachtenvrij en is mijn leven 180 graden gedraaid. Van dagen vol pijn en 0,0 energie me door de dag slepend naar een leven vol avontuur op onze boerderij in Frankrijk waar ik met volle teugen geniet van alles dat ik de moeite waard vind :-).

Als dit voor mij werkt, dan werkt het ook voor anderen. En daarom help ik mijn klanten om leefstijl ook voor hen te laten werken. Met simpele stappen en zonder ingewikkeld gedoe.