Via mijn stories heb ik mijn volgers laten kiezen wat voor recept ik zou gaan koken en filmen. Met 40% won falafel het van de courgette fritters en de vis cakes.
En dat snap ik heel goed, want wie houdt er nu niet van zo’n heerlijk smaakbommetje?
Als liefhebber van de Midden-Oosterse keuken bepaald geen straf om dit recept uit te werken. Thank you!
Recept Falafel met harissa
Dit heb je nodig
- 800 gram kikkererwten
- 1 citroen
- 2 theelepels harissa (of sambal)
- 1 theelepel Ras el hanout (of garam massala)
- 1 eetlepel boekweitmeel (of teffmeel)
- Bosje koriander (of peterselie)
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
- Doe de kikkererwten in een vergiet of zeef en spoel ze goed af onder de koude kraan. Doe ze daarna in de keukemachine.
- Rasp de schil van de citroen (alleen het gele) bij de kikkererwten.
- Voeg de harissa, ras el hanout, boekweitmeel en koriander (alleen de blaadjes) toe aan het mengsel.
- Draai het geheel totdat je een smeuig ‘deeg’ hebt zonder grove klonten. Schraap indien nodig even een paar keer de randen van de kom schoon.
- Kieper het deeg op de snijplank en verdeel dit in 16 gelijke stukken.
- Maak je handig vochtig met koud water en draai de stukken in gladde bolletjes. Druk ze daarna wat platter zodat je een soort burgertje krijgt.
- Zet een koekenpan met anti aanbak laag op halfhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
- Leg voorzichtig een aantal falafels in de pan en bak ze tot ze licht goudbruin en gaar zijn. Keer ze halverwege een keer om. Herhaal tot je alle 16 falafels hebt gebakken.
Eet smakelijk!
Je kunt ze nu naar keuze eten bij een salade of bijvoorbeeld in een (glutenvrije) wrap of tortilla. Lekker met wat rauwkost en een yoghurtsausje!
TIP: Je kunt deze falafels ook heel goed een paar dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Ideaal dus ook als je wilt mealpreppen!
Geef een reactie