Van overleven naar écht leven!

Je hebt je zaakjes goed op orde, zakelijk en privé gaat alles je voor de wind. Je hebt een prachtig huis, een fijn gezin en leuke vrienden. Gaat regelmatig uit eten en op vakantie naar zonnige oorden. Maar al dat succes heeft ook een keerzijde.

Want je voelt je al een hele tijd ‘niet zo goed’. Wat nogal een understatement is… Want hoewel je de schone schijn aardig weet op te houden, gaat het eigenlijk helemaal niet goed met je. Je voelt je hondsmoe en het lijkt alsof er iedere ochtend meer lood in je schoenen zit.

Het kost je moeite om je ramvolle agenda en dagelijkse to-do lijst af te werken. Zoveel ballen in de lucht te houden en dan werkt dat lijf ook nog es niet mee!

De laatste tijd krijg je steeds meer van die vervelende klachten. Regelmatig hoofdpijn, dat kun je nog wel oplossen met een pijnstiller (of 2…) zodat die geen roet in je planning gooit.

Maar dat opgejaagde gevoel, de onrust in je lijf en dat hoofd dat maar blijft malen, daar krijg je steeds meer problemen door. Je maalt en je piekert en slapen lukt ook steeds slechter. Tsss, alsof je nog niet moe genoeg bent.. krijg je dat ook nog!

Over je libido zullen we het maar niet hebben, want dat is al tijden tot ver onder het vriespunt gedaald. Jullie zijn allebei zo druk met de dagelijkse ratrace, dat er nog samen nog maar weinig te genieten valt. Laat staan tussen de lakens… Dus echt sexy voel je je allang niet meer.

Het rooskleurige beeld dat je ooit voor ogen had voor je relatie en jullie gezin, dat lijkt nog maar een vage droom. De harde werkelijkheid is dat je je begint te irriteren aan alles en iedereen om je heen zodra je opstaat. Nog voor iedereen de deur uit is, is het alweer hommeles. Heb je ongewild toch weer lopen snauwen tegen je kinderen over iets onbenulligs en woorden gehad met je partner over wie vandaag voor het avondeten zorgt. Lekker gezellig..

Je voelt je sowieso steeds vaker schuldig tegenover je kinderen. Want je snauwt ze niet alleen veel vaker af dan nodig, écht tijd en aandacht voor ze dat heb je eigenlijk nooit. Niet voor je kinderen en niet voor je partner. Ondanks dat je zoveel van ze houdt, wordt al je tijd en energie opgeslokt door andere zaken.

Je hebt alles waar je ooit van droomde, maar je voelt het niet (meer).

Je UIT-knop is stuk!

Ondertussen loop je op je tandvlees en zit iedereen aan je kop te zeiken. Je wilt RUST, maar het lukt je niet om te ontspannen.

Na veel gedoe en geplan ga je maar een dagje naar de sauna, dat zal wel helpen.. Niet dus, want terwijl je heerlijk ligt te bubbelen ben je ondertussen bezig met alle to-do lijstjes in je hoofd. Bij het aankleden zie je dat je al weer 6 oproepen hebt gemist en 14 ontvangen whatsapp berichten van je collega’s.. Hoezo ontspanning??

Dan boek je nog maar eens een dure zonvakantie. Even met het hele gezin er uit, dat zal je goed doen. Maar zodra je thuis je voet weer over de drempel zet, keert de onrust in je hoofd weer net zo hard terug. Binnen 24 uur zit je gewoon weer in die uitzichtloze ratrace en sleep je jezelf de dag door tot je ‘s avonds gesloopt en volledig afgestompt in bed stort.

Je houdt van lekker eten, maar tijd en puf om te koken heb je vaak niet. Als je thuis komt na een lange dag plof je op de bank en als er niet gemakkelijks meer in de koelkast ligt dan bestel je wat. Of haalt onderweg naar huis gauw iets makkelijks, zodat je in ieder geval niet meer hoeft te koken. Vervolgens voel je je schuldig, want je kinderen verdienen beter dan dit. Om dat rotgevoel voor even kwijt te raken, prop je ‘s avonds ook nog maar een reep chocola naar binnen..

Niet dat je darmen blij worden van je voedingskeuzes, want je zit steeds vaker met enorme buikkrampen of diarree op de wc. Dat is ook de reden dat het alleen nog jouw knetterende winden zijn die de lakens doen opwaaien, in plaats van meer romantische activiteiten…

Je voelt dat je in een neerwaartse spiraal bent beland, want de klachten, de vermoeidheid en je slaapproblemen beginnen zich steeds verder op te stapelen.

Je maakt je zorgen om je gezondheid, want ziek worden.. dat past niet in je planning..

Loslaten wie je nu bent, om te worden wie je werkelijk wilt zijn

Hoe zou zijn als:

 • Je ‘s ochtends fris en uitgerust wakker wordt? Waardoor de start van je dag heel anders verloopt en er vrolijk gelachen en gekletst wordt aan de ontbijttafel?

 • Je geen last meer hebt van vervelende buik- of darmklachten, omdat je je lijf voedt met gezonde voeding in plaats van loze vulling?

 • Je steeds vaker de opmerking krijgt dat je er zo stralend uit ziet? Je huid glanst en je ziet er gewoon goed uit.

 • Je eindelijk weer eens tijd hebt om te genieten met je partner en je gezin? Gewoon simpelweg gelukkig zijn met elkaar.

 • Je een nieuw pad voor jezelf hebt uitgestippeld, waarin je kiest wat goed is voor jou én daarnaar handelt? Ongeacht wat een ander daarvan vindt..

 • Je je fit en vitaal voelt? Je staat uitgerust op en danst de dag door. ‘s Avonds heb je nog energie genoeg over om heerlijk te koken en het thuis gezellig te hebben.

 • Je definitief uit de ratrace stapt en je zelf gecreëerde hamsterrad op marktplaats zet? Of in de vuurkorf flikkert 🙂

 • Je door het leven gaat als het voorbeeld dat je graag voor je kinderen wilt zijn? Die met volle teugen geniet van het leven én van zichzelf en haar gezin de hoogste prioriteit maakt?

Tijd om roofbouw om te zetten in opbouw!

De roofbouw die je al jaren pleegt op je gezondheid begint zijn tol te eisen. De rode lampjes op je dashboard blijven zich opstapelen en negeren kan echt niet langer. Je wilt zo niet verder en weet dat je zelf nú in actie moet komen.

Maar hóe je dan wel zorgt dat je weer beter kunt slapen? Of voeding kiest waarmee je je darmen koestert in plaats van ze zo lek als een mandje maakt?

Je hebt géén idee waar je moet beginnen om een einde te maken aan deze situatie.

Maar je wilt wel flink aan de bak, want je bent er klaar mee (of voor 🙂 ). Na al die jaren ploeteren en hard werken is het tijd voor nieuwe keuzes. Tijd om een nieuwe route te kiezen die je brengt naar waar je werkelijk naar verlangt. Tijd om jezelf en je gezondheid de prioriteit te geven die je verdient.

Ga Echt Leven in plaats van overleven!

Lieve vrouw, het is tijd! Tijd om in je nieuwe leven te stappen! Tijd om te kiezen voor een Echt Leven 2.0!

Feniks-Vitaal-Master-OERsterk-Coach-Esther-Barkey-fibromyalgie

Ik geloof dat het aanpassen van je leefstijl essentieel is als je gezondheidsklachten wilt verminderen en je batterij weer ‘fullcharge’ wilt opladen.

Je moet dan alleen wel weten welke stappen je wél en welke je juist niet moet zetten.

Dat lijkt misschien heel ingewikkeld, want met Google vind je zoveel informatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Uiteindelijk bestaat een gezonde leefstijl uit een aantal natuurlijke bouwstenen. Als je die bouwstenen gaat invullen, door keuzes te maken die passen bij jou, je leven en je (on)mogelijkheden dan ontstaat jouw unieke, persoonlijke leefstijl. Als je die unieke blauwdruk voor jou weet te vinden, dan is het verminderen van gezondheidsklachten voor iedereen haalbaar.

Voor die afwijkers, die stoere vrouwen die buiten gebaande paadjes durven te gaan en die geen genoegen nemen met een leven dat zich voortsleept in de dagelijkse ratrace, heb ik het Echt Leven 2.0 programma ontwikkeld. Voor vrouwen die nog zoveel dromen en ambities voor de toekomst hebben en die zich niet willen laten tegenhouden doordat hun gezondheid roet in het eten gooit. Voor vrouwen die bewust kiezen voor een Echt Leven!

Echt Leven 2.0

1-op-1 VIP gezondheidscoaching met een privé retreat in Frankrijk

Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie-pijn-kl

In mijn nieuwste leefstijl programma Echt Leven 2.0 help ik jou om af te komen van alle stress, onrust en vervelende gezondheidsklachten. We gaan samen 3 maanden aan de slag om je uit het diepe dal te trekken en weer naar grote hoogte te brengen.

Dat laatste mag je trouwens letterlijk nemen, want tijdens de retreat die onderdeel is van dit programma, neem ik je mee naar één van mijn favoriete bergtoppen in de Auvergne! 🙂

Het unieke aan Echt Leven 2.0 is dat het de intimiteit van 1-op-1 gezondheidscoaching combineert met de kracht van een online academy met een schat aan waardevolle en vooral praktische informatie en actieplannen. En als kers op de taart een privé retreat op onze boerderij in Frankrijk, waar we op een ontspannen manier samen werken aan de wederopbouw van je lijf en je leven.

Alles om jou te ondersteunen bij het uitstippelen van een nieuw levenspad en het verbeteren van je gezondheid!

Het is een intensieve samenwerking waarin we elkaar regelmatig spreken en acties in gang zetten om jouw gezondheid te verbeteren en je koers te wijzigen.

Zo bouw je je klachten af en je gezondheid op. Na 3 maanden voel je je weer fit en energiek en zit je weer lekker in je vel. Ik ben super benieuwd welke uitdagende keuzes jij voor jezelf gaat maken om het nieuwe canvas dat voor je ligt in te kleuren. Jouw mooiste 2.0-versie!

Op het platteland van de Auvergne vind je de rust en de ruimte om nu eindelijk eens écht te luisteren naar de stemmetjes in je hoofd en de signalen van je lijf.

Dit is wat je krijgt:

 • 12 online modules uit de Feniks Vitaliteits Academy (1 jaar toegang)
 • 2 x 1-op-1 sessie OERsterk Gezondheidscoaching (online via Zoom)
 • 1 x Exclusieve 1-op-1 Privé Retreat in Frankrijk (7 nachten, volledig verzorgd)
 • 1 x Extra Q&A ter afsluiting (online via Zoom)
 • Werkboek
 • Alle extra’s die ik nog bedenk en toevoeg aan het programma en de online academy om het beste resultaat te kunnen behalen

Met dit programma ben ik 3 maanden jouw persoonlijke gezondheidscoach! In deze periode kun jij stap voor stap afscheid nemen van je gezondheidsklachten en ‘dat wat jou niet meer dient’. Samen bouwen we aan jouw allermooiste 2.0-versie, die weer zin heeft in de dag en haar leven leeft volgens haar eigen regels. Die zich niet (meer) laat stoppen door vermoeidheid of andere vervelende gezondheidsklachten en ongeacht wat iemand anders daarvan vindt. Kortom, die kiest voor een Echt Leven!

Exclusieve 1-op-1 privé retreat in Frankijk

Als onderdeel van dit programma logeer je een week lang bij mij op de boerderij in Frankrijk, voor een exclusieve 1-op-1 privé retreat!

Want die rust waar je zo naar snakt, die vind je niet bij retreats in (grote) groepen. In deze retreat ligt alle focus en aandacht volledig bij jou.

Je verblijft de hele week in onze comfortabele tweepersoons gite en wordt volledig in de watten gelegd. Alle gezonde maaltijden zijn inbegrepen en iedere dag bouwen we verder aan jouw mooiste 2.0-versie. De ene dag met een persoonlijke sessie en de andere dag met een activiteit.

Er is veel ruimte voor eigen tijd ingepland, zodat je maximaal kunt ontspannen! Lekker met een boek op het terras of bij de houtkachel, een stukje wandelen door de prachtige omgeving of gewoon doelloos voor je uit staren, terwijl de kippen door de moestuin scharrelen. Het kan allemaal!

Er is zeer beperkt plek, omdat ik mijn tijd en energie wil steken in vrouwen die er écht voor gaan. Die écht willen veranderen en zich 100% inzetten en focussen op verandering en verbetering van hun leven en gezondheid. Van dit soort mensen ga ik helemaal ‘aan’ en daar wil ik echt het onderste voor uit de kan halen. Daarom kies ik dus bewust voor een zeer beperkt aantal deelnemers, die bij ons op de boerderij in Frankrijk komen uitrusten en ontspannen tijdens hun 1-op-1 privé retreat.

Om die reden werk ik ook met Matchcalls. Dan kunnen we even rustig met elkaar kennis maken en aan elkaar ‘snuffelen’. Het is een intensief traject, dus ik vind het heel belangrijk dat jij een goed gevoel bij mij als coach hebt voordat je instapt. En andersom geldt dat voor mij ook, want ik wil alleen werken met mensen die écht gaan voor een Echt Leven :-).

De investering voor het Echt Leven 2.0 programma bedraagt € 2497.

Ben jij klaar voor jouw sprankelende 2.0-versie die bruist van energie en weer zin heeft in de dag en haar leven? Reserveer dan nu jouw plek in mijn agenda voor een Matchcall.

Tijd voor een time-out om je ‘joie de vivre’ terug te vinden!

Op onze Franse boerderij La Source de Vie in de prachtige Auvergne ben je van harte welkom om te genieten van het goede leven. Gelegen in de Cantal, een magisch landschap vol oude vulkanen, groene bergen, diepe kloven en uitgestrekte vergezichten.

Alleen al van deze aanblik voel je je strakke schouders ontspannen, de aangename temperatuur, de stilte en het zachte briesje op je wangen doen de rest.

Hé hé, eindelijk even rust!

Wat klanten zeggen over mij

Zeer positieve ervaring! Ik ben in april van dit jaar begonnen en stond er eerst sceptisch tegenover. Maar dát veranderde al snel en nu GENIET ik elke dag van het feit dat ik mijn leven weer terug heb en meer kan doen dan ik ooit heb durven dromen. Esther Barkey heeft me super goed gecoached en geholpen om mijn doel te bereiken! Een echte aanrader, dus!

Ruth

Esther is echt een topper! Dat je lijf zo kan reageren op bepaalde voedingstoffen. Mijn energielevel is enorm verbeterd. Ook de duidelijkheid van Esther had ik echt nodig om minder perfectionistisch te zijn. “Er gaat niemand dood van een vieze keukenvloer” 😊

Galinda

Esther heeft me onder meer geholpen om mijn denkpatroon te veranderen, waardoor het gezonde eten nu voelt als “omdat ik het graag wil” in plaats van “omdat het moet”. Zoals altijd gaat het om balans: 80-20 is prima. Heel blij ook met haar recepten. Het super eenvoudig te maken bananenbrood is hier favoriet! Kortom zeer tevreden!

Ingrid

Al tijden voelde ik me niet echt goed, wat negatief en moe en ik had ook lichamelijk klachten. Het fijne van Esther is dat ze heel nuchter en realistisch is. Ze gaat uit van de 80-20 regel, met andere woorden probeer je er zoveel mogelijk aan te houden, maar voel je niet schuldig als het een keer niet lukt. Dat is erg motiverend.

Monica

Esther zelf is de grote kracht achter het feit dat ze je niet alleen inzage geeft in waar je lichaam en geest om vraagt, maar je ook echt verder op weg helpt. Ze is intrinsiek gemotiveerd om mensen een structurele oplossing voor gezondheidsklachten te geven en luistert, bevraagt, analyseert en gebruikt haar brede kennis om je weer op de goede weg te krijgen. Haar adviezen laat ze aansluiten bij het leven dat cliënten leiden, waardoor het naadloos in te passen is in je dagelijke routine. Dankzij Esther voel ik me weer energieker en mezelf.

Hanneke

Even voorstellen

Ik ben Esther Barkey en als Master OERsterk Coach is het mijn missie om vrouwen te laten zien hoe ze zelf de regie kunnen pakken over hun leven en gezondheidsklachten met behulp van een natuurlijke leefstijl.

Zelf kreeg ik de diagnose fibromyalgie toen ik begin 30 was. Bizar hoe je leven compleet veranderd als je ziek bent. De pijn en fysieke klachten zorgden voor slapeloze nachten en chronische vermoeidheid.

Het roer moest dus om, want ik nam geen genoegen met een leven vanaf de zijlijn. Het was me al snel duidelijk dat artsen me niet verder konden helpen en dus ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

Lang verhaal kort: ik ontdekte dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen.

Door het aanpassen van mijn leefstijl, andere levenskeuzes te maken, anders te gaan eten, te zorgen voor meer ontspanning, meer te bewegen was ik binnen een jaar van mijn fibromyalgie klachten af.

Inmiddels ben ik al jaren volledig klachtenvrij en is mijn leven 180 graden gedraaid. Van dagen vol pijn en 0,0 energie me door de dag slepend naar een leven vol avontuur op onze boerderij in Frankrijk waar ik met volle teugen geniet van alles dat ik de moeite waard vind :-).

Als dit voor mij werkt, dan werkt het ook voor anderen. En daarom help ik mijn klanten om leefstijl ook voor hen te laten werken. Met simpele stappen en zonder ingewikkeld gedoe. Want je leeft nú, dus haal er dan ook alles uit wat er voor jou in zit!

Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie (1)