Jaaa, superleuk dat je mijn gratis E-book hebt aangevraagd!

Het E-book zit binnen enkele ogenblikken in je mailbox.

Mocht je deze niet ontvangen, mail me dan op info@feniksvitaal.nl en ik los het voor je op!

Ik zou je het liefst direct op weg helpen naar een relaxter leven zonder opgejaagd gevoel en malend hoofd als je ‘s avonds in bed stapt.
Daarom heb ik iets tofs voor je, waarmee je vandaag nog kunt starten om te werken aan minder stress, meer focus en meer energie.

Herken je dit?

 • Zodra je wakker wordt voel je je opgejaagd. Hierdoor begin je accuut te rennen om op tijd de deur uit te zijn

 • Doordat je werkdag is ramvol gepland, vergeet je vaak te pauzeren en schiet de lunch er regelmatig bij in.

 • Je hebt van alles te doen op de dag, maar je concentratie is soms ver te zoeken. Daardoor voel je je nog gestresster, want je hebt deadlines te halen..

 • ‘s Avonds plof je compleet gesloopt in bed, je bent doodmoe van dat gejakker de hele dag. Maar in slapen vallen gaat moeilijk, want je hoofd blijft maar malen.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen last van chronische stress. Hierdoor raakt je zenuwstelsel uitgeput en werkt het de samenwerking tussen het stress- en rust systeem niet goed meer. Het gevolg is dan dat je heel snel in de stress schiet, maar dat die stress prikkel actief blijft en niet of niet meer volledig uitgeschakeld wordt.

Het gevolg? Een heulll kort lontje, vermoeidheid, PMS, slecht slapen, buikpijn, darmklachten of hoofdpijn.

Of anders gezegd: Als de ‘tijger’ (lees: stress om financiën, werk, partner of sociale druk) allang weg is, zit jij nog met angst en beven boven in die boom te schuilen.

Gaat daar een belletje rinkelen??

Stress speelt een grote factor in het ontstaan van ziekte

Helaas blijft langdurig leven met chronische stress niet zonder gevolgen. Buiten dat je leven er een stuk minder rooskleurig uitziet en je humeur om op te schieten is, levert het schade aan je gezondheid op. Want chronische stress is een grote factor in het ontstaan van allerlei welvaartziekten, zoals burn-out, depressie, hart- en vaatklachten en kanker.

En nee, dat is zeker niet overdreven. Jaarlijks belanden zo’n 160.000 vrouwen in een burn-out. Maar liefst 35.000 vrouwen krijgen een depressie en nog eens 21.000 krijgen een accuut hart-infarct.

Need I say more? Dat is niet wat je wilt, niet voor jezelf en niet voor je kinderen.

Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie (1)

Pak je pauze challenge!

Tijd dus voor actie in de taxi! Buiten dat je zorgt voor voldoende ontspanning in je leven, kun je ook voorkomen dat de stress snel (te) hoog oploopt in je dag.

Hoe?

Door regelmatig mini pauzes te nemen. Even alles wat je aan het doen bent loslaten en kort je hoofd en lichaam weer tot rust brengen. In slechts 2 minuten!

Dat lijkt misschien nutteloos, maar de gezondheidsvoordelen zijn wetenschappelijk bewezen.

Het tussentijds verminderen van stress prikkels heeft een langdurig positief effect op je gezondheid.

Wil jij:

 • Minder stress? Hierdoor loop je niet de hele dag met zo’n opgejaagd gevoel rond en voel je je een stuk vrolijker
 • Meer focus? Hierdoor krijg je veel meer gedaan in minder tijd, waardoor je fluitend de dag door fietst.
 • Betere prestaties? Door rust te pakken houdt je overzicht, waardoor je beter kunt presteren dan dat je als een kip zonder kop rond rent.
 • Positiever gevoel? Na afloop van je werkdag voel je je voldaan, waardoor het ‘s avonds thuis ook nog gezellig is aan de eettafel.
 • Minder conflictgevoelig zijn? Als jij relaxter bent doordat de stress niet zo hoog oploopt, kun je veel rustiger blijven en belandt je minder snel in een conflict.
 • Meer energie? Stress kost bakken met energie, die kun je veel beter gebruiken voor andere dingen.

Dan is deze challenge echt iets voor jou!

“Sometimes the most productive thing you can do is relax”

( Mark Black )

Aan het einde van de challenge:

 • Pak jij de juiste zelfzorg doordat je bewust je mini pauzes in plant én uitvoert. Hierdoor loopt je stresslevel niet zo hoog op en ga je aan het einde van je werkdag ontspannen en voldaan naar huis.
 • Heb je 15 verschillende dingen die je helpen om even te ontspannen tijdens je mini pauzes. Hiermee kun je naar hartelust afwisselen en variëren zoveel je wilt. Je behoudt onbeperkt toegang tot alles (zolang de challenge online staat), dus je kunt alle audio en oefeningen zo vaak beluisteren en bekijken als je wilt.

Met de 3-daagse challenge Pak je pauze ben ik 3 dagen lang jouw ‘cheerleader’. Je ontvangt in totaal 15 verschillende mini pauzes, zodat je gedurende de dag kunt variëren met het luisteren naar audio, het doen van een korte ademhalingsoefening of iets creatiefs/praktisch.

Iedere dag ontvang je een audiofile met ontspannende natuurgeluiden, deze heb ik speciaal voor jou opgenomen rondom onze boerderij in de Franse Cantal. Eigenlijk een soort digitale mini vakantie dus! De opnames duren exact 2 minuten, zodat je niet op de tijd hoeft te letten maar relaxt achterover kunt leunen.

Om je stresslevel in de gaten te houden, kun je het beste minimaal ieder uur een mini pauze inlassen. Zet desnoods een melding op je telefoon of desktop aan, zodat je er aan wordt herinnerd. Want voor je het weet laat je je meeslepen in de ratrace en vliegt de ochtend om.

Na die 3 dagen heb je ongetwijfeld ontdekt wat voor jou prettig werkt en wat niet. Zo kun je jouw persoonlijke mini pauzes voor je laten werken en ervoor zorgen dat je stress niveau binnen de perken blijft.

Hierdoor blijf je gedurende de dag relaxter, beter gefocust, waardoor je betere prestaties levert en aan het einde van de dag met een voldaan gevoel je werkdag afsluit. Je hebt daardoor nog genoeg energie over om het thuis ook nog gezellig te hebben samen.

Dit is wat je krijgt

 • 3 x een audiofile met een minibreak van 2 minuten. Alle audio bevat natuurgeluiden die zijn opgenomen rondom onze boerderij in de Franse Cantal.
 • 3 x een korte ademhalingsoefening. Deze is simpel en voor iedereen makkelijk te volgen.
 • 3 x 3 extra opdrachten om te doen tijdens je mini break van 2 minuten.

Dit is hoe het werkt

 • Na aanschaf ontvang je een mail met daarin direct alle materialen voor dag 1.
 • De twee opvolgende dagen ontvang je ‘s ochtends een mail van mij met daarin de audiofile, ademhalingsoefening en de extra opdrachten of ideeën voor die dag.

Deelname aan Pak je pauze challenge kost voor jou slechts € 7 incl. BTW (in plaats van € 15).

Wat klanten zeggen over mij

Zeer positieve ervaring! Ik ben in april van dit jaar begonnen en stond er eerst sceptisch tegenover. Maar dát veranderde al snel en nu GENIET ik elke dag van het feit dat ik mijn leven weer terug heb en meer kan doen dan ik ooit heb durven dromen. Esther Barkey heeft me super goed gecoached en geholpen om mijn doel te bereiken! Een echte aanrader, dus!

Ruth

Esther is echt een topper! Dat je lijf zo kan reageren op bepaalde voedingstoffen. Mijn energielevel is enorm verbeterd. Ook de duidelijkheid van Esther had ik echt nodig om minder perfectionistisch te zijn. “Er gaat niemand dood van een vieze keukenvloer” 😊

Galinda

Esther heeft me onder meer geholpen om mijn denkpatroon te veranderen, waardoor het gezonde eten nu voelt als “omdat ik het graag wil” in plaats van “omdat het moet”. Zoals altijd gaat het om balans: 80-20 is prima. Heel blij ook met haar recepten. Het super eenvoudig te maken bananenbrood is hier favoriet! Kortom zeer tevreden!

Ingrid

Al tijden voelde ik me niet echt goed, wat negatief en moe en ik had ook lichamelijk klachten. Het fijne van Esther is dat ze heel nuchter en realistisch is. Ze gaat uit van de 80-20 regel, met andere woorden probeer je er zoveel mogelijk aan te houden, maar voel je niet schuldig als het een keer niet lukt. Dat is erg motiverend.

Monica

Esther zelf is de grote kracht achter het feit dat ze je niet alleen inzage geeft in waar je lichaam en geest om vraagt, maar je ook echt verder op weg helpt. Ze is intrinsiek gemotiveerd om mensen een structurele oplossing voor gezondheidsklachten te geven. Haar adviezen laat ze aansluiten bij het leven dat cliënten leiden, waardoor het naadloos in te passen is in je dagelijkse routine. Dankzij Esther voel ik me weer energieker en mezelf.

Hanneke
Esther-Barkey-OERsterk-Coach-Apeldoorn-grip-op-je-fibromyalgie-pijn-kl

Even voorstellen

Ik ben Esther Barkey en als Master OERsterk Coach is het mijn missie om vrouwen te laten zien hoe ze zelf de regie kunnen pakken over hun gezondheidsklachten met behulp van een natuurlijke leefstijl.

Zelf kreeg ik de diagnose fibromyalgie toen ik begin 30 was. Bizar hoe je leven compleet veranderd als je ziek bent. De pijn en fysieke klachten zorgden voor slapeloze nachten en chronische vermoeidheid.

Het roer moest dus om, want ik nam geen genoegen met een leven vanaf de zijlijn. Het was me al snel duidelijk dat artsen me niet verder konden helpen en dus ben ik zelf op onderzoek uit gegaan.

Lang verhaal kort: ik ontdekte dat je kunt samenwerken mét je lichaam in plaats van tégen allerlei symptomen.

Door het aanpassen van mijn leefstijl, anders te gaan eten, te zorgen voor meer ontspanning, meer te bewegen was ik binnen een jaar van mijn fibromyalgie klachten af. Lees hier mijn hele verhaal

Inmiddels ben ik al jaren volledig klachtenvrij en is mijn leven 180 graden gedraaid. Van dagen vol pijn en 0,0 energie me door de dag slepend naar een leven vol avontuur op onze boerderij in Frankrijk waar ik met volle teugen geniet van alles dat ik de moeite waard vind :-).

Als dit voor mij werkt, dan werkt het ook voor anderen. En daarom help ik met alle liefde andere vrouwen om leefstijl ook voor hen te laten werken. Met simpele stappen en zonder ingewikkeld gedoe. Dat mijn methode werkt bewijzen de tientallen vrouwen die nu ook weer genieten van een klachtenvrij leven vol energie.