Ik vind een curry ideaal om lekker veel groente naar binnen te werken, zónder dat het zo’n saaie konijnenvoer hap wordt. Ik hou van gerechten met heel veel smaak en kruiden.
Je maakt dit recept in ongeveer een halfuurtje. Nog meer tijd besparen? Koop dan een zak gesneden groente naar keuze en you’re ready to go. Hoppakee zo de pan in!
Liever geen garnalen? Je kunt deze vervangen voor stukjes kip. Je kunt ook een kuiltje in de curry maken en daar voorzichtig een eitje in tikken. Deze stolt dan gaar in de curry.
Je kunt de curry zo eten of serveren met (bloemkool)rijst
Anyways, hierbij het recept voor curry met kerrie en mango!
Curry met kerrie en mango
Ingrediënten
- 1 stuks ui
- 2 tenen knoflook
- 1 stuks courgette
- 1 stronk broccoli
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks mini paksoi
- 200 gram jumbo garnalen
- 1 maal kerrie/mango/kokos saus Zie notities en filmpje onderaan
- kokosolie
Instructies
- Pel en snipper de ui.
- Pel en pers de knoflook
- Snijd de broccoli in roosjes en de paprika en courgette in stukjes
- Snijd het kontje van de paksoi af en de rest in reepjes.
- Doe een eetlepel kokosolie in een hapjespan en zet deze op halfhoog vuur.
- Fruit de ui en de knoflook tot ze zacht en glazig zijn
- Voeg de broccoli, courgette en paprika toe en bak deze even mee
- Voeg het witte deel van de paksoi toe en bak even mee
- Giet de kerrie kokossaus bij de groente in de pan en smoor de curry in 10-15 minuten gaar.
- Voeg de laatste paar minuten nog het groen van de paksoi en de garnalen toe en verwarm ze goed door. Eet smakelijk!
Notities
TIP: Bekijk de video om de basis curry saus met mango en kokos te maken.
Geef een reactie