Cantaloupe meloen is een gezonde krachtpatser die niet alleen zorgt voor een instant zomer gevoel (tenminste.. bij mij), maar je lijf voorziet van de broodnodige vitamines en mineralen.
Cantaloupe meloen is familie van de courgette en komkommer en bestaat voor 90% uit water. Handig dus om je vochtgehalte mee op peil te houden tijdens een zomerse dag!
Verder bevat deze oranje vrucht o.a. vitamine A en C, verschillende phyto nutriënten, maar ook koper, zink, magnesium en kalium. En die laatste, die helpt o.a. om je bloeddruk gezond te houden.
Handig voor al die stresskippen die de hele dag van hot naar her rennen 😉. Dus… Take a break en ga even lekker genieten met dit ‘zonnetje in je glas’.
Naast cantaloupe meloen zit er wat verse gember in deze smoothie voor een extra kick (en immuunversterkende stoffen) en wat limoen en munt voor een frisse touch.
Als je dit een lekker recept vind en je wilt graag je lijf voeden en vage klachten (zoals hoofd- of buikpijn, darmklachten of vermoeidheid) verminderen. Maar dan zónder ingewikkeld gedoe of urenlang in de keuken staan..
👉Schrijf je dan in voor mijn online training Feniks Food! Dan kun je direct aan de slag met 10 online modules met video’s/podcasts en vele praktische tips, checklisten, keukenhacks en andere handige documenten.

Recept Cantaloupe smoothie met gember en munt

Dit heb je nodig

 • 0,5 Cantaloupe meloen (Geschild, ontpit en in blokjes)
 • 3 cm verse gember (geraspt)
 • 50 ml vers limoensap
 • 1 takje munt
 • beetje honing
 • Nodig: Blender of staafmixer

Zo maak je het

 1. Zet je blender klaar en voeg alvast de cantaloupe toe.
 2. Rasp de gember en voeg, samen met het limoen sap, toe aan de blender.
 3. Pluk de onderste blaadje van het takje munt en voeg toe aan de blender. Bewaar het topje voor de decoratie!
 4. Draai een gladde smoothie met de blender en proef of deze naar je smaak is. Eventueel kun je nog iets honing of limoensap toevoegen.
 5. Verdeel over 2 glazen en geniet van je smoothie in het zonnetje!

TIP: Op een warme dag kun je wat ijsklontjes toevoegen voor extra verkoeling!