Wie mijn stories volgt, zag deze soep voorbij komen en niet zonder reden. Want deze groene kom vol powerfood is niet alleen een smakelijke hap, maar ook nog eens waardevol voor je gezondheid!
💚 Immuunversterkend
💚 Vol met antioxidanten
💚 Prebiotica voor een gezond microbioom (de dierentuin in je buik)
💚 Eiwitten uit groente (en ja dat kan prima!)
Mocht je nog niet weten wat je vandaag gaat lunchen, hierbij het recept! Pure ingrediënten, eenvoudig om te maken en ook nog eens binnen 15 minuten op tafel.
Need I say more? Hup hup, naar de keuken! 🍴

Recept Broccoli soep met spinazie en gebakken kastanjechampignons

Dit heb je nodig

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stronk broccoli
  • 2 handen verse spinazie
  • 1 liter groentenbouillon
  • 250 gram (kastanje) champignons

Zo maak je het

  1. Kook 1 liter water met je waterkoker.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Zet je pan op het vuur en fruit de ui en knoflook aan in de kokosolie.
  4. Snij ondertussen de broccoli in roosjes en hak de steel fijn. Voeg ze daarna toe aan de pan.
  5. Voeg het kokende water en je groentenbouillon blokje/poeder toe aan de pan.
  6. Snijd ondertussen de kastanjechampignons grof en bak ze met wat olie in een koekenpan.
  7. Voeg de spinazie toe aan de soep en zet de soep uit. Houd eventueel wat broccoli roosjes achter ter garnering en pureer de rest van de soep. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  8. Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de gebakken paddestoelen en broccoli roosjes.

Bon appetit!